Šutalo niet beschikbaar voor interlands Kroatië

door Robin Ridder 106

Šutalo niet beschikbaar voor interlands Kroatië

door Robin Ridder 106

Laatst geüpdatet

Ajax-verdediger Josip Šutalo heeft zich afgemeld voor de nationale ploeg. Dat meldt de Kroatische bond op X. De verdediger viel afgelopen donderdag in het duel met Aston Villa uit en miste daardoor ook al de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondag.

Het Kroatisch-elftal speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Tunesië. Het duel vindt plaats in Egypte. Met Borna Sosa is een andere Ajax-speler wel van de partij. Jakov Medíc behoort niet tot de selectie van de nationale ploeg.

Šutalo viel tijdens het duel met Aston Villa uit met een blessure. Naast De 24-jarige Kroaat vielen in dezelfde wedstrijd Devyne Rench en Ahmetcan Kaplan uit. Kaplan kon afgelopen zondag wel spelen tegen Sparta, maar ging er vervolgens met rood vanaf. Šutalo lijkt te kampen met een hamstringblessure.

Naast Šutalo meldde Brian Brobbey zich maandag ook al af bij de nationale ploeg. De Ajax-spits kampte al langer met hamstringklachten. Afgelopen zondag in het duel met Sparta Rotterdam moest Brobbey noodgedwongen naar de kant.

Problemen in de achterhoede

Bij Ajax stapelen de problemen zich langzaam op wat betreft de achterhoede. Na een schorsing van twee wedstrijden is Rensch wel weer beschikbaar, maar nu is Kaplan geschorst. De Turkse verdediger kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een directe rode kaart. Afgelopen zondag moest Jordan Henderson ook al noodgedwongen achterin spelen vanwege personele problemen. Als Kaplan én Šutalo beiden niet beschikbaar zijn voor het duel op 31 maart met PEC Zwolle kan John van 't Schip weer gaan puzzelen. Het is nog niet bekend hoelang Šutalo geblesseerd is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.