Stekelenburg stopt na huidig seizoen; zondag afscheid van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 148

Bron Ajax.nl

Stekelenburg stopt na huidig seizoen; zondag afscheid van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 148

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Maarten Stekelenburg zet na het huidige seizoen een punt achter zijn carrière, zo is te lezen via Ajax.nl. De veertigjarige goalie, vandaag de dag nog altijd onder contract bij de club uit Amsterdam, neemt zondag afscheid van het Ajax-publiek.

Komende zondag heeft immers de laatste thuiswedstrijd van Ajax van het seizoen plaats. De Amsterdammers nemen het dan in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen FC Utrecht. Het is het stadion waarin het voor de ervaren keeper allemaal begon in 2002. Toen, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maakte hij zijn debuut namens Ajax. De Amsterdammers wonnen die dag met 3-1 van PSV.

De goalie bleef vervolgens tot 2011 in dienst van Ajax, waarna hij koos voor een avontuur in het buitenland. AS Roma nam Stekelenburg over en aan die club zou hij twee jaar verbonden blijven. Na periodes bij Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton keerde Stekelenburg uiteindelijk in de zomer van 2020 terug bij Ajax. Drie jaar later, in de zomer van 2023, neemt hij afscheid van de club én het voetbal. De oud-international van het Nederlands elftal keepte tot op heden 311 wedstrijden in het shirt van Ajax.

Niet alleen in Amsterdam, maar ook als keeper van Oranje kent Stekelenburg een glansrijke carrière. Zijn redding tegen Brazilië op het WK van 2010, hij voorkwam dat Kaká de bal in de kruising kon schieten, ging de wereld over. De doelverdediger stond op dat moment nog onder contract van Ajax, maar de interesse van het buitenland liet vervolgens niet lang meer op zich wachten. Het leverde Ajax uiteindelijk ruim zeven miljoen euro op.

Uitspraken Stekelenburg

In maart van het jaar 2022 sprak Stekelenburg, die toen net veertig jaar oud was geworden, zich nog uit over de keuze om wel of niet te stoppen als keeper. 'Ik heb mezelf altijd voorgenomen: zolang mijn lichaam het toelaat en ik het zelf nog steeds hartstikke leuk vind, dan blijf ik het doen. Je hebt natuurlijk altijd nog te maken met een andere partij, in dit geval Ajax, dat die ook met je door willen', sprak hij toen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.