Stekelenburg verlengt contract en blijft komend seizoen bij Ajax

door Jesse ter Haar 192

Bron Ajax.nl

Stekelenburg verlengt contract en blijft komend seizoen bij Ajax

door Jesse ter Haar 192

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Maarten Stekelenburg heeft zijn contract bij Ajax verlengd, zo maakt de Amsterdamse club bekend via Ajax.nl. De 39-jarige keeper kreeg vorig seizoen te maken met veel blessureleed, keerde tegen het einde van het seizoen terug en tekent nu een verbintenis tot medio 2023.

De contractverlenging van Stekelenburg zat er al meer dan een maand aan te komen, maar nu is die een feit. Op de dag waarop Ajax zijn eerste training van het seizoen afwerkte, tekende de routinier meteen zijn nieuwe contract. Donderdag waren de Ajacieden ook al aanwezig op Sportpark de Toekomst, maar die dag stond enkel en alleen in het teken van tests.

In het nieuwe seizoen zal Stekelenburg hopen op meer persoonlijk succes. In de voorbereiding op de vorige jaargang kreeg hij pijn in het gebied rond zijn lies en heup, wat telkens in scheuten terugkwam, zo legde hij eerder uit. De Ajacied vermoedde geen ernst, maar kon later niet om een check heen. Hij bleek zijn labrum, de bescherming rond zijn heupkom, bijna volledig te hebben afgescheurd. Hij moest een operatie ondergaan en een lange periode van revalidatie doorstaan. Hij slaagde erin en stond tegen het einde van het seizoen zelfs nog onder de lat.

Er schoten al snel negatieve gedachtes door het hoofd van Stekelenburg, waarbij het einde van zijn carrière tot de mogelijkheden behoorde. Niets bleek minder waar en dus sprak hij anderhalve maand geleden: 'Ik ben dolblij dat ik weer speel. Ik heb een blessure gehad, waarvan iedereen, en ik zelf aanvankelijk óók, dacht dat die het einde van mijn loopbaan zou betekenen.'

Concurrentiestrijd bij Ajax

Dit seizoen krijgt Stekelenburg te maken met een nieuwe trainer: Alfred Schreuder. Het keepersgilde waarin hij moet concurreren lijkt vooralsnog niet te veranderen. André Onana verliet de club definitief, maar was een groot gedeelte van het vorige seizoen ook al afwezig. Remko Pasveer en Jay Gorter blijven normaal gesproken 'gewoon' bij Ajax en dus moeten zij uitmaken wie de nieuwe eerste keeper van de Amsterdammers wordt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties