Steijn: 'Rensch is de nummer één, alleen hij was niet beschikbaar'

door Jesse ter Haar 360

Steijn: 'Rensch is de nummer één, alleen hij was niet beschikbaar'

door Jesse ter Haar 360

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch is zijn plek bij Ajax op de rechtsbackpositie zeker nog niet kwijt, zo liet Maurice Steijn weten op de persconferentie na afloop van Ajax - Feyenoord. In de afgelopen wedstrijden kwam Anton Gaaei meermaals in actie, maar dat zegt niets over de status van Rensch.

'We gaan er nu even aan voorbij dat Devyne Rensch in de week met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord niet okselfris was', zo vertelde Steijn aan de aanwezige pers. 'Ik kon hem twee wedstrijden niet gebruiken. Vandaar dat Gaaei erin is gekomen, maar die heeft gewoon geen goede beurt gemaakt. Dat hebben we allemaal wel gezien.'

Dat de jonge rechtsback uit Denemarken tegen Olympique Marseille en Feyenoord in de basis begon, zegt zodoende niets over een wisseling van de wacht op de positie van rechtervleugelverdediger. Vooralsnog houdt Steijn dan ook het volste vertrouwen in Rensch, het product uit de eigen jeugdopleiding. 'Het is aan Rensch om weer in zijn vertrouwde positie te komen. Hij is de nummer één. Alleen nu was hij niet beschikbaar.'

Rensch bij Ajax

Rensch maakt sinds het seizoen 2020/2021 onderdeel uit van de selectie van Ajax 1. De rechtsback annex centrale verdediger verving Noussair Mazraoui tijdens dat seizoen, maar moest zijn plek daarna weer afstaan. Na het vertrek van Mazraoui naar Bayern München kwam Rensch weer op de rechtsbackpositie te spelen, waardoor zijn totaal aan wedstrijden in dienst van Ajax 1 nu op 99 ligt. Komende zaterdag, uit bij RKC Waalwijk, kan hij zijn honderdste wedstrijd voor de hoofdmacht van de Amsterdammers spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.