Schreuder ziet aanknopingspunten: 'Voor mij lijken de dingen eenvoudig te verbeteren'

door Thijs Zwagerman 244

Bron Persconferentie

Schreuder ziet aanknopingspunten: 'Voor mij lijken de dingen eenvoudig te verbeteren'

door Thijs Zwagerman 244

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Alfred Schreuder kijkt kritisch naar de verdedigende organisatie van zijn ploeg. Schreuder zag Ajax woensdagavond op eenvoudige wijze twee tegendoelpunten krijgen en meerdere grote kansen incasseren. Toch weet Schreuder wat er beter moet.

Op de persconferentie na afloop van Ajax - Vitesse is de trainer helder. ‘Voor mij lijken de dingen eenvoudig om te verbeteren. Het heeft alles te maken met de posities die de spelers op het veld moeten innemen.’

Volgens Schreuder heeft de kwetsbare verdedigende organisatie tegen Vitesse niet per se iets te maken met het ontbreken van de geschorste Edson Álvarez. ‘Ik weet niet of dat met Álvarez te maken heeft, want in de vorige wedstrijden waarin hij wel speelde hebben we het ook niet altijd goed gedaan. Het zijn gewoon kleine details. Aan de kant zonder bal moet je altijd gestaffeld en naar binnen staan.’

'Zie een teleurgestelde groep'

In de kleedkamer trof Schreuder na afloop van het gelijkspel tegen Vitesse als vanzelfsprekend een teleurgestelde ploeg. ‘Ik zie een hele teleurgestelde groep. Ze weten dat ze hun stinkende best hebben gedaan en veel hebben gecreëerd. Als het hier vandaag (woensdag, red.) 8-2 wordt, kan niemand daar iets over zeggen. Maar goed, we missen de kansen niet expres’, besluit Schreuder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.