Schreuder verklaart puntenverlies: 'Hebben onze kansen gewoon niet benut'

door Jesse ter Haar 269

Bron ESPN

Bron ESPN

Alfred Schreuder is van mening dat Ajax het tegen NEC vooral in de afwerking heeft laten liggen, zo vertelt hij na afloop in gesprek met ESPN. De oefenmeester zag een beter Ajax dan voor de winterstop, maar uiteindelijk telt het resultaat: 1-1.

Als vanzelfsprekend kan Schreuder na een dergelijk resultaat niet geheel tevreden zijn. Hoe het puntenverlies van zondagmiddag te verklaren is? 'Als je simpel naar de wedstrijd kijkt, hebben we onze kansen gewoon niet benut', zo oordeelt de trainer. 'We hebben voldoende mogelijkheden gecreëerd om hier meer dan één goal te maken. Zo kun je het eigenlijk verklaren.'

'Wat voor ons belangrijk is, is dat er een frisse ploeg op het veld moet staan. Met energie en speldiscipline', vervolgt Schreuder. 'Uiteindelijk hebben we dat prima gedaan. Vijf minuutjes na rust hadden we het even lastig, we kregen een vrije trap tegen, maar daarna vond ik dat we weer goed in de wedstrijd kwamen.'

Ajax ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar gaf deze in de tweede helft weg. NEC scoorde uit een vrije trap en daar komt Schreuder over te spreken. 'In eerste instantie denk ik dat het absoluut geen vrije trap is. Verder vind ik dat de scheidsrechter een hele goede wedstrijd heeft gefloten. Uiteindelijk moeten wij de bal beter verdedigen. De vrije trap was vrij breed en dan kan het niet zo zijn dat hij de bal zo makkelijk kan inschieten.'

Ajax kent matige hervatting

Hoewel de Amsterdammers duur puntenverlies leden, wat het oordeel van de trainer van Ajax niet enkel negatief. 'Het resultaat is zeker niet goed. Dat heb ik ook tegen de groep gezegd. Je moet hier gewoon winnen. Zeker als je kijkt naar hoe veel kansen en mogelijkheden je krijgt. Als trainer kijk je naar de manier waarop ze spelen en op het veld staan en dat neem je mee. Dat is een verschil met de laatste weken vóór de winterstop.'