Schreuder spreekt van 'geweldige loting' en beschouwt Liverpool als favoriet

door BadembaBarrie 202

Bron AS

Schreuder spreekt van 'geweldige loting' en beschouwt Liverpool als favoriet

door BadembaBarrie 202

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is erg blij met Ajax' tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. De hoofdtrainer spreekt op de persconferentie van een 'geweldige loting'. Schreuder benadrukt ook dat het gaat om vier aanvallend ingestelde ploegen.

'Ik vind het een geweldige loting voor ons', is Schreuders eerste reactie op de loting waarbij Ajax aan Liverpool, Napoli en Rangers werd gekoppeld. 'We kijken er met zijn allen naar uit.' Voor de trainer schuilt het mooie van de groep hem niet alleen in de namen en grootte van de clubs. Minstens zo belangrijk vindt hij het feit dat alle vier de ploegen aanvallend voetbal willen spelen.

Van de vier clubs ziet Schreuder Liverpool als de favoriet, ondanks dat Ajax in pot 1 was ingedeeld. Bovendien houdt Schreuder Ajax' doelstelling bescheiden, ondanks het succes van het afgelopen Champions League-seizoen en het seizoen waarin hij assistent van Erik ten Hag was en de Amsterdammers de halve finale haalden. 'We willen overwinteren in Europa', aldus Schreuder.

Timber heeft ambities

Jurriën Timber sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. 'Ons doel als team is Europees overwinteren', stelt de verdediger, om vervolgens aan te geven dat hij stiekem toch wel groter droomt. 'Ik heb ook persoonlijke ambities en dat is het hoogst haalbare', aldus Timber, die onlangs zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2025 verlengde.

Timber kijkt zelf het meest uit naar Liverpool, vertelt hij. 'De vorige keer was ik erbij in een leeg stadion en zat ik op de bank. Nu zit het stadion vol en speel ik, hopelijk', aldus de verdediger, terwijl hij zich met een knipoog naar de trainer omdraait. Schreuder bevestigt de waarschijnlijke basisplaats van zijn verdediger lachend. 'Niet omdat ik het hem gun, maar omdat hij het verdient.'

Rangers heel goed, Napoli moeilijk in te schatten

Schreuder heeft nog niet van iedere tegenstander een even goed beeld. Rangers kan hij wel goed plaatsen. Van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft Schreuder de Europese campagne van het afgelopen seizoen gevolgd en hij heeft uiteraard ook gezien hoe ze het tegen PSV deden. 'Ik vond ze heel goed. Ze waren vanaf de eerste minuut dominant en hadden een goede veldbezetting. Vlak voor rust zijn ze goed weggekomen, maar na rust zijn ze niet meer in de problemen geweest na het wegvallen van Luuk de Jong', analyseert Schreuder, die ook de 'ongelooflijke mentaliteit' van Rangers prijst.

Van Napoli durft Schreuder niet zo'n uitgebreide analyse te geven. 'Napoli vind ik moeilijk in te schatten', aldus de trainer van Ajax, die wel stelt dat de Italianen de afgelopen jaren een hele aanvallende ploeg zijn geweest. 'Alle drie de tegenstanders spelen over het algemeen 4-3-3', zegt Schreuder. 'Ik verwacht een hele open wedstrijd tegen Napoli. Het aantal doelpunten dat ze maken geeft al aan dat het een hele offensieve ploeg is.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.