Schreuder sprak met Berghuis: 'Niet opstellen van hem speelt geen rol'

door Bart Veenstra 124

Bron AS

Schreuder sprak met Berghuis: 'Niet opstellen van hem speelt geen rol'

door Bart Veenstra 124

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder ziet geen redenen om Steven Berghuis niet op te stellen tegen Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdamse club wordt bedreigd, maar Schreuder en de speler zelf geloven erin dat de wedstrijd op een veilige wijze gespeeld kan worden.

Wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax zijn altijd al beladen en deze editie lijkt nog een extra lading mee te krijgen. Het is immers de eerste Klassieker in Rotterdam met publiek sinds 2019 en daarnaast is het ook de eerste keer dat Berghuis als speler van Ajax in een volle Kuip tegen Feyenoord zal spelen. Rondom het stadion neemt men dan ook extra veiligheidsmaatregelen.

Richting de wedstrijd tegen Feyenoord sprak Schreuder met Berghuis en de conclusie is duidelijk. 'Het niet opstellen van Berghuis speelt geen rol. Hij voelt zich goed en fit. Berghuis is natuurlijk ziek geweest. Ik heb met hem gesproken over hoe hij zich voelt en ik heb gevraagd hoe hij naar de wedstrijd kijkt. Dat zijn belangrijke gesprekken die je moet hebben met de spelers. Hij voelt zich goed en heeft een uitstekende trainingsweek gehad.'

Ajax en Feyenoord hebben kopzorgen vanwege situatie Berghuis

Directieleden van Ajax en Feyenoord zouden met kopzorgen toeleven naar De Klassieker vanwege de situatie omtrent Berghuis. Namens Feyenoord sprak algemeen directeur Dennis te Kloese zich uit. Hij lijkt te hopen dat de fans van Feyenoord zich inhouden. 'We hebben het over een speler die hier ooit heeft gespeeld. En al een tijd in Amsterdam speelt. Moeten we ons daar nog druk over maken?'

Het duel tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur. Op dit moment heeft Feyenoord een voorsprong van vijf punten en zodoende zal Ajax moeten winnen om de titelstrijd in leven te houden.

Weet Ajax weer eens een zege te boeken door Feyenoord te verslaan in De Kuip? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.