'Ajax en Feyenoord hebben kopzorgen vanwege situatie Berghuis'

door BadembaBarrie 164

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax en Feyenoord hebben kopzorgen vanwege situatie Berghuis'

door BadembaBarrie 164

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Zowel Ajax als Feyenoord zit met de kwestie Steven Berghuis in de maag, zo schrijft het Algemeen Dagblad, donderdagavond. De linkspoot maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Rotterdam naar de hoofdstad en dat valt nog altijd zeer slecht bij de Feyenoord-fans. Het heeft tot extra veiligheidsmaatregelen in de Kuip geleid, maar de trieste vraag is of dat genoeg is.

Feyenoord hangt zondag al metershoge netten op, om zo onder meer te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid kunnen worden. Daarbij hebben clubiconen als Willen van Hanegem en Mario Been al opgeroepen tot kalmte, en zal trainer Arne Slot op de persconferentie hetzelfde doen, schrijft men. Ook de politie in Rotterdam is de hele week 'in opperste staat van paraatheid, ook als het om online bedreigingen gaat', aldus het Algemeen Dagblad.

Bij Ajax denkt men vooral aan de veiligheid van Berghuis zelf. De middenvelder annex aanvaller is een tijd ziek geweest en dus is er een kans dat hij nog niet kan starten of dat trainer Alfred Schreuder ervoor kiest om hem rustig te brengen. In dat geval zou Berghuis zich langs de zijlijn, recht voor de neus van het extreem vijandige thuispubliek moeten opwarmen. Ook in het geval dat hij wel 'gewoon' start, zal Berghuis zich bij bijvoorbeeld het nemen van hoekschoppen, wat hij met enige regelmaat doet, alleen vlak voor het Feyenoord-publiek begeven.

'Berghuis zelf vastbesloten te spelen'

Bij Berghuis zelf lijkt de situatie in ieder geval niet tot dermate grote vrees te leiden, dat hij overweegt de wedstrijd uit te zitten. 'De voetballer zelf is vastbesloten te spelen en traint vrijdag weer voluit met de selectie van trainer Alfred Schreuder, na een vrije donderdag', zo luidt het. Bovendien weet Ajax ook dat de situatie niet van invloed zou mogen zijn op het al dan niet opstellen van Berghuis. 'Wijken voor intimidatie zou in alle gevallen een verkeerd signaal zijn, zo realiseert iedereen zich in Amsterdam.' Desalniettemin is de situatie nijpend en heeft men er dus in zowel Amsterdam als Rotterdam flinke kopzorgen van.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.