Schreuder ontkracht geruchten over ruzie met Blind: 'Dat is absolute onzin, het is niet waar'

door Cristian de Jong 53

Bron AS

Schreuder ontkracht geruchten over ruzie met Blind: 'Dat is absolute onzin, het is niet waar'

door Cristian de Jong 53

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft op de persconferentie na afloop van het duel met Vitesse (2-2) aangegeven dat er geen ruzie is geweest tussen Daley Blind en hemzelf. Blind zou volgens geruchten hebben geweigerd in te vallen in het uitduel met Rangers, maar dat gerucht wordt dus ontkracht door de oefenmeester.

Blind moet het sinds kort doen met een reserverol bij Ajax. Zo speelden Owen Wijndal en Devyne Rensch de afgelopen periode al in plaats van Blind. De verdediger krijgt al enige tijd te maken met veel kritiek. Zo speelde hij geen minuut tegen Rangers en PSV. Ook tegen Vitesse stond de routinier niet in de basis. Invallen deed hij wel, Blind mocht uiteindelijk 32 minuten meevoetballen.

Nadat Blind plotseling naar de bank verwezen werd voor het duel met Rangers, werd er gespeculeerd over dat er ruzie zou zijn ontstaan tussen Blind en Schreuder. De Oranje-international zou hebben geweigerd in te vallen. Dat is volgens Schreuder allesbehalve waar. 'Dat is absolute onzin, het is niet waar', vertelt de Ajax-trainer. 'Ik heb hem niet gevraagd om in te vallen, dus hij kan daar ook geen nee tegen hebben gezegd.'

Wijndal krijgt voorkeur

Owen Wijndal mocht tegen Rangers zijn debuut in de basis maken in de Champions League. Schreuder gaf toentertijd aan dat dit een keuze voor Wijndal was, en geen keuze tegen Blind. Zo vond de oefenmeester het belangrijk dat Wijndal zijn minuten ging maken in het Europese hoofdtoernooi. Woensdag tijdens Ajax - Vitesse begon de in de zomer aangetrokken linksback opnieuw in de basis.

Op dezelfde persconferentie neemt Schreuder het op voor Jurriën Timber. Hij lijkt te kwakkelen met zijn vorm, maar daar gaat de oefenmeester niet geheel in mee. 'Ik weet niet of jij Rangers gezien hebt? En? Je zegt "laatste weken". Als je over een speler persoonlijk gaat praten, ga ik niet eens antwoorden als je zo'n vraagstelling doet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.