Schreuder niet tevreden over koppel Brobbey en Kudus: 'Maar had ook met slechte aanvoer te maken'

door Thijs Zwagerman 106

Bron ESPN

Schreuder niet tevreden over koppel Brobbey en Kudus: 'Maar had ook met slechte aanvoer te maken'

door Thijs Zwagerman 106

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Alfred Schreuder was niet tevreden over het optreden van Brian Brobbey en Mohammed Kudus als koppel tegen PSV. Kudus speelde voor het eerst als aanvallende middenvelder onder Brobbey, maar daar had Schreuder meer van verwacht.

Tegen Vitesse zit Brobbey op de bank en staat Kudus in de spits. In gesprek met ESPN licht Schreuder de keuze om het duo na slechts één duel alweer uit elkaar te halen toe. ‘We waren niet helemaal tevreden over dat koppel, maar dat had ook met de slechte aanvoer te maken. We hadden gehoopt dat er meer wisselwerking en dynamiek zou zijn, omdat ze allebei (Brobbey en Kudus, red.) veel power en snelheid hebben. Maar we waren aan de bal niet goed genoeg en daardoor kwamen we totaal niet in de ruimtes die we eigenlijk willen bespelen.’ Ook laat Schreuder de fysieke belastbaarheid van Brobbey meewegen in zijn keuze om hem tegen Vitesse te passeren. ‘Je moet niet vergeten waar Brobbey vandaan komt. Hij heeft negentig minuten gespeeld en we spelen nu drie wedstrijden in zes dagen.’

Vervolgens is Schreuder wel lovend over zijn verdedigende duo in het hart van de defensie. Al vindt de Ajax-trainer wel dat Jurriën Timber en met name Calvin Bassey aan de bal meer moeten gaan brengen. ‘Het centrum willen we graag laten staan, omdat we vinden dat het verdedigend heel sterk is. Maar in balbezit moet het wel veel sneller gaan. Normaal is dat wel een kwaliteit van Timber, maar we weten dat Bassey zich daar nog in moet verbeteren. Die tijd willen wij hem geven en dat heeft hij ook nodig. We weten allemaal hoe het in het verleden is gegaan met Martínez en Álvarez’, doelt Schreuder op de aanpassingstijd die beide buitenlandse (ex-)Ajacieden nodig hadden.

Reserverol Daley Blind

Tot slot zoomt Schreuder in op de reserverol van Daley Blind. De ervaren linkspoot is tegen Vitesse voor de derde keer op rij bankzitter bij Ajax. ‘We hebben daar met elkaar over gesproken en ik heb daar een keuze in gemaakt’, vertelt Schreuder. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Daley een hele goede passer is. Hij brengt altijd andere mensen in stelling. Maar goed, ik maak een andere keuze. Rangers-uit hebben we het goed opgelost met Owen als linksback, dus we hebben al laten zien hoe we dat kunnen doen’, besluit de Ajax-trainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.