Rio Hillen verlaat Ajax en stapt over naar naar De Graafschap

door Gino Haverkamp 75

Bron De Graafschap

Rio Hillen verlaat Ajax en stapt over naar naar De Graafschap

door Gino Haverkamp 75

Bron De Graafschap

Laatst geüpdatet

Rio Hillen verruilt Ajax voor De Graafschap, zo maakt de Gelderse club bekend via de officiële kanalen. De verdediger komt transfervrij over en tekent een contract dat hem voor twee seizoenen in Doetinchem houdt.

Hillen kreeg afgelopen seizoen te horen dat zijn contract bij Ajax niet verlengd werd, waarna hij verder ging kijken. De Graafschap kwam vorige week al naar boven als mogelijke bestemming en die transfer is nu dus officieel.

'Rio is een jonge speler uit de Ajax-omgeving die beschikt over goede voetballende kwaliteiten', laat technisch manager Peter Bijvelds weten. 'Ondanks dat hij nog jong is, heeft hij al een zeer volwassen indruk gemaakt in Amsterdam. We zijn erg blij dat we Rio voor twee jaar hebben kunnen vastleggen en verwachten dat hij direct een versterking voor ons is. Rio geeft ons ook duidelijk meer mogelijkheden om te variëren.'

Hillen heeft belofte niet weten in te lossen bij Ajax

Hillen speelde tot en met 2019 in de jeugdopleiding van AZ en werd daar hoog aangeschreven. Daarna trok hij naar Ajax, maar doorbreken deed hij niet. De negentienjarige verdediger kwam niet verder dan 25 wedstrijden in Jong Ajax, verdeeld over twee seizoenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties