'De Graafschap richt pijlen op Hillen'

door Bas Velzel 56

Bron De Gelderlander

'De Graafschap richt pijlen op Hillen'

door Bas Velzel 56

Bron De Gelderlander

Laatst geüpdatet

De Graafschap aast op Rio Hillen. Het contract van 19-jarige centrumverdediger van Jong Ajax loopt 1 juli af en zo doende hebben de Superboeren hun pijlen gericht op de transfervrije jonge speler. Dat meldt De Gelderlander zaterdagochtend.

Hillen speelde sinds 2019 bij Ajax. De verdediger maakte de overstap van de jeugdopleiding van AZ, waar hij sinds 2014 speelde. De linkspoot doorliep vanaf dat moment de rest van de jeugdopleiding op Sportpark De Toekomst en maakte ook zijn debuut in het betaald voetbal. Dit seizoen kwam hij tot zeventien wedstrijd voor Jong Ajax.

Bij De Graafschap komt Hillen naar alle waarschijnlijkheid te spelen met oud-Ajacied Siem de Jong, die net als Hillen transfervrij overkomt. De Superboeren eindigde afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie negende en liepen daardoor net de play-offs voor promotie mis.

Leegloop bij Jong Ajax?

Hillen, die ook speler is van Oranje O19, is niet de eerste Ajacied van het beloftenelftal die de Amsterdammers verlaat. Eerder vertrokken Nordin Musampa en Liam van Gelderen naar FC Groningen, maakten Calvin Raatsie en Gibson Yah de overstap naar FC Utrecht en koos Steven van der Sloot voor een avontuur bij Schalke 04.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties