Reconstructie De Telegraaf: 'RvC smeekte Overmars om bij Ajax te blijven'

door Bart Veenstra 50

Bron De Telegraaf

Reconstructie De Telegraaf: 'RvC smeekte Overmars om bij Ajax te blijven'

door Bart Veenstra 50

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft er in de afgelopen weken alles aan gedaan om Marc Overmars binnenboord te houden. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van de contractverlenging van Overmars. De directeur voetbalzaken kon rekenen op belangstelling vanuit Engeland, waarbij Newcastle United in oktober heel concreet was, maar ligt nu tot 2026 vast bij Ajax.

De Telegraaf maakte op 21 oktober bekend dat Newcastle United, dat net was overgenomen door Saudi state’s Public Investment Fund, concrete interesse had in Overmars. De RvC van Ajax vreesde dat Overmars zou worden weggekaapt, omdat de directeur wel oren had naar een overstap en in zijn contract slechts een opzegtermijn van drie maanden had staan.

Op zondag 24 oktober, de dag van Ajax - PSV (5-0), moest Overmars bij de RvC van Ajax 'op het matje' komen. In dat gesprek bekende Overmars dat hij in contact was met Newcastle United en daarnaast zou hij zich financieel ondergewaardeerd hebben gevoeld bij Ajax. Overmars verdient bij Ajax, inclusief een jaarbonus van 250.000 euro, zo'n 696.000 euro bruto. Daar blijft uiteindelijk minder dan de helft van over. Bij Newcastle United zou Overmars veel meer hebben kunnen verdienen.

RvC Ajax smeekte Overmars om te blijven

Na FC Barcelona, Arsenal en Manchester United was Newcastle United alweer de vierde club die Overmars graag had willen overnemen. Zover kwam het echter niet. De RvC van Ajax smeekte Overmars te blijven en bovendien bleek de RvC van Ajax bereid om aan een groot deel van de (financiële) wensen van Overmars tegemoet te komen. Zodoende belde Overmars Newcastle United af, waarmee een afspraak voor een meeting in Londen van de agenda kon worden gehaald.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties