Overmars verlengt contract bij Ajax tot 2026

door Jesse ter Haar 150

Bron De Telegraaf

Overmars verlengt contract bij Ajax tot 2026

door Jesse ter Haar 150

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Marc Overmars blijft tot medio 2026 aan Ajax verbonden, zo maakte de club dinsdagavond per ongeluk bekend. Er kwam een creatieve video naar buiten ter aankondiging van de contractverlenging, welke vrijwel meteen weer werd verwijderd. Navraag van Mike Verweij - Ajax-watcher namens De Telegraaf, bevestigt de zaak.

De directeur voetbalzaken is sinds 2012 in dienst van de Amsterdammers. Onder zijn technische leiding won Ajax meerdere landskampioenschappen én behaalde het Europese successen. In 2017 schopte Ajax het tot de Europa League-finale, om twee jaar later te stranden in de halve finale van de Champions League. Tijdens het huidige seizoen is Ajax nog foutloos in Europa.

In een eerder stadium liet Overmars al weten spoedig positief nieuws rond zijn eigen persoon te brengen en die dag is dus gekomen. De oud-speler van de club wees naar eigen zeggen al zes keer een nieuw avontuur af om bij Ajax te blijven. 'Kijk, op een gegeven moment wordt het simpel: of ik ga door en stop hier bij Ajax of we gaan als gezin nog een keer naar het buitenland. Ik heb die trein nu zes keer laten lopen. Dan komt hij ook niet snel meer, denk ik. Dat vind ik ook prima', zei hij toen.

Overmars heeft als directeur voetbalzaken van Ajax de komende maanden nog behoorlijk wat dossiers liggen. Zo moeten de contracten van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch nog altijd verlengd worden én is er nog veel onduidelijkheid over de toekomst van Erik ten Hag. De oefenmeester wordt nadrukkelijk in verband gebracht met buitenlandse clubs en staat zelf niet onwelwillend tegenover een nieuw avontuur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties