'Ook speelsters Ajax Vrouwen in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag Overmars'

door Justin Fokkens 311

Bron Het Parool

'Ook speelsters Ajax Vrouwen in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag Overmars'

door Justin Fokkens 311

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ook binnen de selectie van de Ajax Vrouwen zouden speelsters last hebben gehad van grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars, dat meldt Het Parool. De krant baseert zich op de verhalen van drie oud-speelsters tegenover het medium. Zij hebben aangegeven anoniem te willen blijven.

Zo zou de oud-technisch directeur van de Amsterdammers een voetbalster van de Ajax Vrouwen in een fysioruimte hebben betast. Daarbij was nog een speelster uit het team aanwezig. 'Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd', zo vertelt een van de speelsters. Het voorval zou dateren uit een van de eerste jaren dat Overmars actief was in zijn functie als technisch directeur bij Ajax. Verder geven enkele oud-speelsters aan het verhaal niet dan wel als gerucht te kennen.

Overmars zou zich bovendien vaker in deze ruimte hebben bevonden. 'Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren', zo citeert Het Parool een van de andere speelsters van Ajax.

Flirtmateriaal

Tot slot geeft ook Merel van Dongen, tussen 2015 en 2018 speelster van de Ajax Vrouwen, aan persoonlijk geen negatieve ervaringen met de oud beleidsbepaler van de Amsterdammers te hebben gehad. Maar je hoorde weleens wat. 'Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.