Koster wist al langer van ongepast gedrag Overmars: 'Er is een angst om het te melden'

door NielsOpdam 718

Bron Het Parool

Koster wist al langer van ongepast gedrag Overmars: 'Er is een angst om het te melden'

door NielsOpdam 718

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Binnen de Ajax Vrouwen was al veel langer bekend dat Marc Overmars ongepaste berichten stuurde naar vrouwen. Dat vertelt Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen, in de documentairereeks Op weg naar de top, geciteerd door Het Parool.

In de documentaire vertelt Koster niet of zij zelf of andere voetbalsters ongepaste berichten ontvingen van Overmars. De oud-speelster van de Ajax Vrouwen legt wel uit waarom er niet over werd gesproken. 'Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de td (technisch directeur - red.) en je kunt het niet hardmaken, het zijn verhalen.'

'Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: "wat doen die vrouwen hier?" Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij er uit gaat', vervolgt Koster haar verhaal. 'Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt er voor dat zoiets kan gedijen in een organisatie.'

'Ajax Vrouwen bespraken gedrag niet in detail, maar verhalen deden al wel de ronde'

In de documentaireserie bespreekt Koster de periode tussen 2012 en 2017, toen zij als speelster bij Ajax speelde. De Ajax Vrouwen bespraken het ongepaste gedrag van Overmars niet in detail, maar de verhalen over de berichten deden al wel de ronde, schrijft Het Parool.

Begin februari kwam naar buiten dat Overmars grensoverschrijdend gedrag had vertoond. Hij stuurde onder andere dickpics naar vrouwelijke medewerkers. De directeur voetbalzaken van Ajax stapte daardoor gedwongen op bij de Amsterdamse club. Zes weken later tekende hij een contract bij het Belgische Royal Antwerp FC.

De vierdelige documentaire 'Op weg naar de Top' wordt tussen maandag 4 juli en donderdag 7 juli uitgezonden op NPO3 om 21.50 uur.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties