Ongeïnspireerde Ajax-reserves komen bij Almere City niet verder dan gelijkspel

door BadembaBarrie 1579

Bron AS

Ongeïnspireerde Ajax-reserves komen bij Almere City niet verder dan gelijkspel

door BadembaBarrie 1579

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen gelijkgespeeld. Uit bij Almere City werd het 1-1. De Amsterdammers, bestaande uit de reserves van de Johan Cruijff Schaal en een aantal Jong Ajax-spelers, maakten een ongeïnspireerde indruk. Via Brian Brobbey kwamen ze nog wel op voorsprong, maar kort na rust kreeg de ploeg van Alfred Schreuder de gelijkmaker om de oren. Daar kwam het uiteindelijk niet meer van terug.

Wie had gedacht dat Ajax in Almere City een tegenstander zou treffen die zich gewillig door de reserves en beloften naar de slachtbank zou laten leiden, kwam bedrogen uit. De thuisploeg verstopte zich niet, probeerde te voetballen en nam het doel van aanvoerder Remko Pasveer in het eerste kwartier meermaals onder vuur. Het grootste gevaar kwam daarbij van Faïz Mattoir, die twee maal probeerde om Pasveer in de voor hem linkerhoek te verschalken. Beide malen kon de keeper echter vrij eenvoudig klemmen.

Ajax stelde er één halve kans tegenover, na een rush van Mohamed Daramy over de linkerflank. De aanvaller legde terug op Youri Baas, maar de hoek was voor de linksback te lastig om tot een echt gevaarlijk schot te komen.

De grootste kans van de wedstrijd tot dan toe viel na ruim twintig minuten te noteren. Calvin Bassey speelde de bal te kort terug op Pasveer, waardoor Tijmen Wildeboer alleen op de doelman af kon met de bal. De spits van Almere wilde de doelman omspelen, maar Pasveer greep met een uitstekende sliding op de bal in en haalde de kans er zo uit.

Toch was het Ajax dat na ruim een half uur op voorsprong kwam. Een slechte uittrap van Nordin Bakker was prooi voor Sean Klaiber. Die won vervolgens ook het duel van Stije Resink en kreeg de bal bij Brian Brobbey, die ineens oog in oog met de Almeerse goalie stond. Zo’n kans liet de spits zich niet ontnemen en dus zette hij de 0-1 op het scorebord. Het doelpunt leidde niet bepaald tot een tempoverhoging aan Amsterdamse zijde, maar echt in de problemen kwamen ze ook niet meer. Zo leidde Ajax zonder heel goed te spelen met minimaal verschil bij rust.

Almere bleef meedoen en werd na rust gelijk beloond voor de inspanningen. Nadat eerst Hamdi Akujobi van dichtbij tegen Bassey aan kopte, leverde de daaropvolgende corner wel de gelijkmaker op. Ilias Alhaft kreeg de bal uit een korte variant en trok hem uitstekend voor op Joey Jacobs. Die kopte vervolgens hard raak achter Pasveer.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het weer in Almere er steeds slechter op en het spel op het veld wist in dat opzicht weinig goed te maken. Ajax oogde niet bepaald gemotiveerd en Almere City speelde nu ook weer niet zo moedig dat het de tegenstander aanleiding gaf om een tandje bij te schakelen. Zodoende kabbelde het spel wat voort en bleef het doelgevaar beperkt tot enkele momentjes.

Zo waagde Alhaft een poging van randje zestien, nadat hij van rechts naar binnen was getrokken. Pasveer had ook hier echter niet al te veel moeite mee. Aan de andere kant schoot Brobbey op aangeven van Daramy van dichtbij tegen een tegenstander aan. De grootste kans was voor Francisco Conceção, die zich los van een fraaie actie in de eerste helft redelijk onbetuigd had gelaten. De Portugees werd ineens weggestuurd door Perr Schuurs en leek vervolgens in de zestien te veel tijd nodig te hebben. Hij wist echter toch tot een poging te komen, die uiteindelijk maar net naast rolde.

De vele wissels die volgden kwamen het tempo van de wedstrijd ook niet bepaald ten goede. Er was nog wel een goede schotkans voor Javier Pascual die Pasveer tot zijn lastigste redding van de middag dwong. De doelman doorstond echter ook deze proef en hield het zo op één tegendoelpunt. Vanuit het stadion leek er intussen steeds meer aandacht te komen voor de gewisselde spelers van Ajax, dan de elf die op het veld stonden. Onder anderen Naci Ünüvar en Conceição waren na hun wissel druk met handtekeningen uitdelen en foto’s maken met de toegestroomde kinderen. Dat het allemaal kon zei alles over het oefenduel. Vlak voor tijd leek Almere via een uitbraak nog wel even te kunnen scoren, maar er was niemand bij de tweede paal om de bal binnen te tikken, waardoor het in Almere in 1-1 eindigde.

Opstelling Almere City:

Bakker; Akujobi (Barbet 66'), Jacobs, Van Bruggen (Royo 80'), Poll (Puriël 80'); Post (Esajas 46'), Duijvestijn, Resink; Alhaft (Kromah 70'), Wildeboer (Pascual 70'), Mattoir (Grootfaam 80')

Wissels Almere City:

Etemadi, Keller, Receveur, Pascual, Pouwels, Van Hoeven, Royo, Puriël, Barbet, Esajas, Kromah, Pinas, Ritmeester van de Kamp, Grootfaam

Opstelling Ajax:

Pasveer; Klaiber (Fitz-Jim 46'), Schuurs, Bassey (Pierie 62'), Baas; Regeer (Gooijer 75'), Hlynsson, Ünüvar (Warmerdam 83'); Conceição (Hansen 75'), Brobbey (Rasmussen 62'), Daramy (Bandé 62')

Wissels Ajax:

Kremers, Pierrie, Milovanovic, Gooijer, Fitz-Jim, Warmerdam, Rasmussen, Hansen, Bandé

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (35')
1-1 Joey Jacobs (47')

Wedden op Ajax:

De bookmakers verwachten dat Ajax, dat waarschijnlijk niet met z'n sterkste elf speelt, de oefenwedstrijd gaat winnen. Een overwinning van Ajax is goed voor ! Denk je dat Almere City toch de winnaar wordt van het oefenduel? Bij een juiste voorspelling krijg je terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.