Noah Gesser, een veelbelovende Ajax-spits is er niet meer

door Thijs Zwagerman 25

Bron Ajax Showtime

Noah Gesser, een veelbelovende Ajax-spits is er niet meer

door Thijs Zwagerman 25

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Een fataal auto-ongeluk heeft op vrijdagavond 30 juli 2021 op tragische wijze een abrupt einde gemaakt aan het leven van de zestienjarige Noah Gesser en zijn twee jaar oudere broer. Alle woorden schieten tekort om dit leed voor de familie en andere nabestaanden te beschrijven. Noah zal zijn belofte als groot voetbaltalent niet meer kunnen inlossen. Een veelbelovende Ajax-spits is er niet meer.

Het onverwachte en zeer treurige overlijden van Gesser is een gigantische klap, die ook binnen Ajax als vanzelfsprekend nog lang zal nadreunen. Zijn medespelers zijn van het ene op het andere moment een vriend verloren. Een jongen die goed in de groep lag en bovendien erg trots was om voor Ajax uit te komen. Het maakt dat teamgenoten, trainers en medewerkers van de club enorm zijn aangeslagen. Maandag zal de Ajax-jeugd beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Gesser zal er niet meer bij zijn. Hij zal ontbreken in de kleedkamer en op het veld, maar is in eenieder zijn gedachten. Op Sportpark de Toekomst hangen de vlaggen halfstok.

Gesser streek in de zomer van 2018 neer in Amsterdam. Hij speelde van 2015 tot 2017 voor Almere City, waarna hij vrijwillig een stap terugdeed om zich beter op zijn school te kunnen concentreren. Gesser ging naar het VWO en besloot dat te combineren met voetballen bij de hoog aangeschreven amateurclub Alphense Boys. Als voormalig rechtsback en middenvelder was hij inmiddels in de spitspositie terechtgekomen. Dit bleek al snel zijn beste plek.

In het jaar dat Gesser voor Alphense Boys speelde wekte hij de belangstelling van Feyenoord, FC Utrecht en AZ. Toen ook Ajax zich vervolgens meldde, was de keuze snel gemaakt. Gesser verkaste naar Amsterdam en begon bij Ajax O14. Al snel werd duidelijk waarom Ajax Gesser graag wilde hebben en er veel concurrentie was bij het aantrekken van de talentvolle aanvaller. Gesser scoorde aan de lopende band en begon zich gaandeweg ook op voetballend vlak te ontwikkelen tot een echte Ajax-spits.

Hij stroomde in de jaren die volgden moeiteloos door naar de O15 en O16 en wist ook in deze teams zijn scoringsdrift te etaleren. Veelzeggend: in het afgelopen, niet afgemaakte voetbalseizoen was Gesser in slechts zes competitieduels goed voor maar liefst elf doelpunten. Gesser was een rappe en sterke aanvaller en beschikte daarnaast over een hard en zeer zuiver schot. In alles straalde hij uit een echte nummer 9 te zijn, eentje die met zijn kwaliteiten en speelstijl bovendien op jonge leeftijd al vrij compleet was. Dat hij na het fatale ongeval van vrijdagavond nooit meer in staat zal zijn om zijn enorme potentieel te verwezenlijken, is ontzettend wrang en oneerlijk. Een jonge sportman in de kracht van zijn leven is veel te vroeg heengegaan. Rust zacht, Noah.

Wij willen de familie en andere nabestaanden van Noah Gesser ontzettend veel sterkte en kracht wensen na het intens treurige en onwerkelijke overlijden van hem en zijn broer.

Hoofdfoto: Screenshot Instagram

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.