'Neres vertrekt naar Shakhtar Donetsk'

door Justin Fokkens 531

Bron De Telegraaf

'Neres vertrekt naar Shakhtar Donetsk'

door Justin Fokkens 531

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

David Neres vertrekt naar Shakhtar Donetsk, dat melden De Telegraaf en transferexpert Fabrizio Romano. De verwachting is dat de deal tussen Ajax en de club uit Oekraïne dinsdag nog wordt afgerond. Enkel de laatste details dienen nog te worden afgerond. De Braziliaanse vleugelaanvaller zelf zou ook al een persoonlijk akkoord met de Oekraïense club hebben bereikt.

Neres ondertekent bij Shakhtar Donetsk spoedig een meerjarig contract. 'De clubs zijn er nagenoeg uit en de komende dagen zal als het goed alles worden afgerond. Via Shakhtar wil David zich weer in de kijker spelen van de Europese top', zo vertelt Revien Kanhai van Forza Sports Group. Kanhai bevestigt de transfer bovendien aan Ajax Showtime.

Naar verluidt ontvangt Ajax voor de Braziliaanse aanvaller ongeveer zestien miljoen euro. Daarnaast zouden de Amsterdammers een (aanzienlijk) doorverkooppercentage hebben bedongen.

Neres stond sinds januari 2017 onder contract bij Ajax. Destijds kwam hij over van het Braziliaanse São Paulo. In Amsterdam beleefde Neres meerdere successen, waaronder diverse landskampioenschappen en het bereiken van de halve finale van de Champions League in 2019. Na diverse blessures wist hij echter nooit meer zijn topniveau te behalen. Bij Shakhtar Donetsk zal de Braziliaan weer proberen de weg omhoog in te zetten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties