Liverpool en Arsenal hebben interesse in Rensch, Ajax zet in op contractverlenging

door BadembaBarrie 352

Bron Ajax Showtime

Liverpool en Arsenal hebben interesse in Rensch, Ajax zet in op contractverlenging

door BadembaBarrie 352

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch kan rekenen op interesse vanuit de top van de Premier League. Zowel Liverpool als Arsenal willen de verdediger komende zomer graag van Ajax overnemen. De Amsterdammers zelf willen Rensch graag in de hoofdstad houden en zetten om die reden in op een contractverlenging.

De twintigjarige Rensch beschikt bij Ajax over een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2025. Zijn laatste verlenging volgde kort op zijn debuutseizoen, in de zomer van 2021. Gezien de Amsterdammers Rensch graag in de Johan Cruijff ArenA houden, zullen Liverpool en Arsenal in de buidel moeten tasten om het Talent van de Toekomst van 2020 over te nemen.

Rensch kende een stormachtig debuutseizoen bij Ajax. Nadat hij eind 2020 mocht debuteren, groeide hij in de tweede helft van dat seizoen uit tot eerst rechtsback van Ajax, mede als gevolg van de destijdse blessure van Noussair Mazraoui. Toen laatstgenoemde fit aan het seizoen 2021/22 begon, veroverde hij zijn basisplaats terug, ten koste van Rensch. Dit seizoen is de verdediger weer eerste keus op rechtsachter. Hij kwam tot nu toe tot 31 optredens in alle competities, waarin hij driemaal scoorde en één assist afleverde.

Blessure Rensch

Momenteel herstelt Rensch van een bovenbeenblessure die hij halverwege maart opliep. Als gevolg van die blessure miste hij beide confrontaties met Feyenoord, evenals de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard. Ook de interlands met Jong Oranje gingen aan Rensch voorbij. Hoewel de blessure niet ernstig is, is het nog onzeker wanneer hij weer kan spelen.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.