Jong Oranje speelt ook gelijk tegen Jong Portugal

door Wessel Kroon 707

Jong Oranje heeft zaterdagavond opnieuw gelijkgespeeld op het EK-21. In Tbilisi eindigde de wedstrijd tegen Jong Portugal in 1-1. Brian Brobbey zorgde ruim tien minuten voor tijd voor de belangrijke gelijkmaker. De Ajacieden Brobbey, Kenneth Taylor en Devyne Rensch begonnen, net als in de eerste wedstrijd tegen België, in de basis tegen de Portugezen.

Naaste de Ajacieden startten oud-Ajacieden Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Jurgen Ekkelenkamp ook opnieuw in de basis. Nederland begon goed aan de wedstrijd en leek in de twaalfde minuut via een kopbal van Taylor zelfs op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nog geen tien minuten later pakte Jong Portugal de voorsprong na een goede tegenaanval. Daarmee ging Jong Oranje met een achterstand de kleedkamer in.

In de rust greep bondscoach Erwin van de Looi in door Wouter Burger en Milan van Ewijk in de ploeg te brengen voor Quinten Timber en Devyne Rensch. Eerstgenoemde stond nog koud in het veld en maakte al bijna de gelijkmaker, maar de bal ging net naast het doel. In de 56e minuut mocht Ajacied Francisco Conceição zijn opwachting maken aan de kant van Portugal. Hij bezorgde de verdediging van Jong Oranje nog enkele hachelijke momenten.

In de 73e minuut kreeg Brobbey een grote kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Vijf minuten later was het wel raak voor de spits van Ajax. Hij tikte de bal vanuit een hoekschop van dichtbij binnen en zette zo de 1-1 op het scorebord. Hij werd vlak hierna gewisseld. De wedstrijd eindigde ook in 1-1 en daarmee heeft Jong Oranje alles in eigen hand: een overwinning tegen Jong Georgië betekent kwalificatie voor de kwartfinales.