Ajax verliest op Sportpark de Toekomst met minimale cijfers van Go Ahead Eagles

door Cristian de Jong 2066

Ajax heeft maandagmiddag met 0-1 verloren van Go Ahead Eagles. Op Sportpark de Toekomst wist de Amsterdamse hoofdmacht – die met veel jonge talenten aan de aftrap verscheen – niet te scoren. De goal van Go Ahead Eagles ontstond na een fout in de opbouw bij Ajax.

De eerste helft begon matig. Zowel Ajax als Go Ahead Eagles kon geen grote mogelijkheden creëren. Halverwege de eerste helft schoof Ajax langzamerhand op. De ploeg uit Deventer werd teruggedrongen, maar alweer bleven de kansen uit. Vanaf de flanken waren Carlos Forbs en Mika Godts zeer actief. In de 34e minuut leek Ajax de wedstrijd voor het grootste gedeelte onder controle te hebben, totdat het fout ging in de opbouw. Steven Berghuis verloor de bal in kansrijke positie voor Go Ahead Eagles. Keeper Diant Ramaj kon vervolgens geen doelpunt meer voorkomen en zodoende kwam Ajax op een 0-1 achterstand.

Later in de eerste helft kreeg Ajax-spits Christian Rasmussen twee grote mogelijkheden. Vooral de tweede kans leek toch niet te missen. De Deen deed dit echter wel en zag zijn poging naast het doel varen. Hierbij werd de eerste helft meteen afgesloten en ging men rusten met een tussenstand van 0-1.

Ook in de tweede helft begon Ajax zoekende. De Amsterdammers hadden veel de bal, maar echte kansen bleven wederom uit. Ook de ingevallen Jaydon Banel en Kristian Hlynsson konden niet direct het verschil maken, terwijl Go Ahead Eagles loerde op de 0-2. In de 65e minuut is het dan toch Banel die de kans op de gelijkmaker kreeg. De jongeling kreeg de bal in de zestien, moest snel afdrukken en zag zijn poging naast gaan. Ajax vervolgde de zoektocht op de 1-1.

Aan de andere kant moest doelman Diant Ramaj tot twee keer toe in actie komen. Go Ahead Eagles was ook nog zeker niet uitgespeeld en kon ook af en toe op zoek naar doelpunt om de voorsprong uit te breiden. In de 73e minuut kreeg Mika Godts een bijzonder grote kans. Na een snel genomen vrije trap kon de jonge Belg zorgen voor de 1-1. Godts koos voor de korte hoek en raakte de paal. Niet veel later kreeg de ploeg uit Deventer de kans de wedstrijd op slot te gooien. Ook deze kans werd niet verzilverd en zodoende was alles nog mogelijk.

Van een slotoffensief was bij Ajax niet te spreken. Men probeerde het wel, maar van grote kansen kon niet worden gesproken. Zodoende wint Go Ahead Eagles met 0-1 van Ajax op bezoek in Amsterdam. Aankomende zaterdag speelt Ajax op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. De ploeg uit Deventer ontvangt in eigen huis FC Volendam.

FT | Ajax - Go Ahead Eagles (0-1)

Ramaj; Sánchez (Jermouni 74'), Aertssen, Gooijer (Brandes 51'), Wijndal; Vos (Fitz-Jim 74'), Klaassen (Martha 74'), Berghuis (Misehouy 74'); Forbs (Hlynsson 46') , Rasmussen (Banel 46'), Godts.

De Graaff, Martha, Banel, Misehouy, Fitz-Jim, Jermouni, Hlynsson, Brandes.

Opstelling Go Ahead Eagles:

Mulder; Saathof, Kramer, Amofa, James; Edvardsen, Blomme, Linthorst, Serra; Sow, Baeten.

Wissels Go Ahead Eagles:

Nog niet bekend.

0-1 Go Ahead Eagles (34')

- Ajax won de eerste wedstrijd van de competitie met ruime cijfers van Heracles Almelo (4-1), terwijl de ploeg uit Deventer hard onderuit ging top bezoek bij AZ (5-1).

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!