Kudus niet op spelerslijst voor trainingskamp Oostenrijk, Baas en Fitz-Jim wel mee

door Gino Haverkamp 226

Kudus niet op spelerslijst voor trainingskamp Oostenrijk, Baas en Fitz-Jim wel mee

door Gino Haverkamp 226

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de selectie voor het trainingskamp van komende week in Oostenrijk bekendgemaakt. De spelersgroep, die vrijdag afreist naar München en zaterdag doorreist naar Bramberg, telt 23 namen, al benadrukt Ajax op de eigen website dat een aantal spelers zich later bij de selectie voegt.

De selectie kent weinig verrassingen, behoudens het ontbreken van Mohammed Kudus en Danilo Pereira. Kudus raakte geblesseerd in het oefenduel met Anderlecht, maar gaf deze week aan fit te zijn. Wellicht sluit de middenvelder later aan. Dat geldt in ieder geval zeker voor Danilo, die zaterdag de Ajax-selectie achterna zal reizen.

In tegenstelling tot Kudus en Danilo stapten de spelers die met Nederland meededen op het afgelopen EK vrijdag allemaal wél in het vliegtuig naar Duitsland, waar in München geoefend wordt tegen Bayern München. Daarna verplaatst de selectie zich naar Bramberg. Onder de EK-gangers is ook Steven Berghuis, die Feyenoord vorig week verruilde voor Ajax, van de partij.

Internationals Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Sean Klaiber en Antony ontbreken verder op de spelerslijst. Tagliafico en Martínez zijn nog met vakantie omdat ze recentelijk nog actief waren op de Copa América, terwijl Klaiber deze week met Suriname nog speelde om de Gold Cup. Antony is niet beschikbaar, omdat hij met Brazilië voetbalt op de Olympische Spelen. Ook Edson Álvarez ontbreekt, omdat hij met Mexico nog meedoet aan de Gold Cup.

Jeugdspelers mogen zich bewijzen in Oostenrijk

Voor de rest gaan er veel jeugdspelers mee met de A-selectie. Zo mag Youri Baas zich opmaken voor een weekje Oostenrijk en datzelfde geldt ook voor Youri Regeer, Kian Fitz-Jim en Ar’jany Martha. Sontje Hansen en Naci Ünüvar gaan niet mee naar Bramberg.

Volledige selectie voor trainingskamp Oostenrijk: Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer, Jay Gorter, Daley Blind, Perr Schuurs, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Youri Baas, Jurriën Timber, Devyne Rensch, Youri Regeer, Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Zakaria Labyad, Davy Klaassen, Jurgen Ekkelenkamp, Kian Fitz-Jim, Sébastien Haller, Steven Berghuis, Dusan Tadić, David Neres, Ar’jany Martha.

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om feedback achter te laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties