Kudus keert terug in basis Ajax, Klaassen op de bank | Ajax Showtime

Kudus keert terug in basis Ajax, Klaassen op de bank

door Jesse ter Haar 25

Kudus keert terug in basis Ajax, Klaassen op de bank

door Jesse ter Haar 25

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus keert tegen Sparta Rotterdam terug in de basis van Ajax. Het is voor hem de eerste basisplaats sinds de thuiswedstrijd tegen Liverpool. De grote afwezige in de opstelling is Davy Klaassen, die op de bank begint. Nicolás Tagliafico is er zondag niet bij.

In het doel vinden we ook ditmaal Maarten Stekelenburg terug, maar op rechtsback verandert het. Jurriën Timber, die de laatste weken wist te overtuigen als centrale verdediger, begint als rechtsback. Dat zorgt ervoor dat Perr Schuurs terugkeert in het centrum. Lisandro Martínez staat daar naast hem. Op linksback neemt Daley Blind de plek over van de afwezige Tagliafico.

Op het middenveld keert Ryan Gravenberch terug in de basis. Hij was geschorst tegen Lille, maar kan zich tegen Sparta Rotterdam weer laten zien. Naast hem neemt Edson Álvarez plaats in het controlerende blok. Als nummer tien maakt Kudus zijn rentree in de Ajax-basis.

Voorin begint Antony 'gewoon' op zijn positie op de rechterflank. In de spits keert Sébastien Haller terug. Hij heeft een week zijn rust kunnen nemen, omdat Ajax hem niet inschreef voor de Europa League. Tot slot keert Dusan Tadić terug op de voor hem vertrouwde linkerflank.

Volledige opstelling Ajax:

Stekelenburg; Timber, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Kudus, Álvarez; Antony, Haller, Tadić.

Bron AS

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties