Koster gaat Raad van Commissarissen van Ajax adviseren

door Bart Veenstra 44

Bron Ajax.nl

Koster gaat Raad van Commissarissen van Ajax adviseren

door Bart Veenstra 44

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Adrie Koster krijgt een rol als adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax. De oud-trainer van de Amsterdamse club gaat Ajax adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken, zo meldt Ajax.nl.

Koster zal niet de vacante positie van RvC-lid Danny Blind voor de komende periode invullen, maar slechts adviezen aan de RvC geven. Blind trad kortgeleden toe tot de technische staf van het Nederlands elftal en die functie valt niet te combineren met een functie als RvC-lid bij Ajax.

Bij de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (vrijdag 12 november) zal Blind niet herbenoemd worden. Wel is het de bedoeling dat Blind na zijn periode bij Oranje weer voorgedragen wordt als commissaris. In de tussenliggende periode vult Koster enigszins zijn plek op.

Tegenover Ajax.nl geeft Koster aan het een eer te vinden gevraagd te zijn voor de rol als adviseur aan de RvC van Ajax. 'Ik heb hier natuurlijk gewerkt en het is geen geheim dat ik altijd wel iets met Ajax heb gehad. Voor mij is het interessant om van deze kant bij de club betrokken te zijn en ik ga mijn best doen een goede bijdrage te leveren. De afgelopen weken ben ik al op de Toekomst en in de ArenA geweest en heb al een aantal gesprekken gevoerd. Ook voor de komende weken zijn al meerdere afspraken gemaakt. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking.'

Koster was in de periode 2007-2009 als hoofdtrainer van zowel Jong Ajax als Ajax 1 eerder werkzaam bij de Amsterdamse club. Daarna was hij ook trainer bij Club Brugge, Excelsior, Roda JC, Willem II en de KNVB.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties