KNVB verplaatst Ajax - FC Volendam naar donderdag 2 november

door Jesse ter Haar 27

Bron KNVB

KNVB verplaatst Ajax - FC Volendam naar donderdag 2 november

door Jesse ter Haar 27

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft Ajax - FC Volendam ingepland op donderdag 2 november, zo is te lezen op de website van de Nederlandse voetbalbond. Het betrof al een inhaalwedstrijd, maar die moest afgelopen woensdag ook nog eens plaatsmaken voor het uitspelen van het restant van de gestaakte Klassieker.

Het is overigens niet de enige verschuiving in het speelschema van Ajax. Doordat Ajax - FC Volendam op de genoemde donderdag zal worden afgewerkt, kwam Ajax - sc Heerenveen in het geding. Om die reden is laatstgenoemde wedstrijd verplaatst van zaterdag 4 november naar zondag 5 november. 'Deze wijzigingen zijn tot stand gekomen met toestemming van het competitiebestuur betaald voetbal', zo valt te lezen.

Door het plaatsen het restant van De Klassieker op afgelopen woensdagmiddag moeten er zodoende de nodige verschuivingen plaatsvinden binnen het competitieprogramma. Niet alleen bij Ajax, maar ook bij FC Volendam. Die club zou het namelijk op dinsdag 31 oktober opnemen tegen Excelsior Maassluis, maar omdat het duel met Ajax te kort op dat duel zou zijn, moet er voor die bekerontmoeting nog een nieuwe datum worden gevonden.

Gestaakte Klassieker

De Klassieker werd afgelopen zondag gestaakt wegens ongeregeldheden in het stadion. Eerst kwam er een plastic bekertje op het veld terecht, waarna de dader uit de Johan Cruijff ArenA verwijderd kon worden. Hier bleef het echter niet bij, want voor én na rust werd er vuurwerk op het veld gegooid. Omdat dit twee keer gebeurde, besloot de arbitrage het duel te staken. Diezelfde avond nog, werd Sven Mislintat wegens een gebrek aan draagvlak binnen de club ontslagen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.