KNVB legt A-categorie amateurvoetbal tijdelijk stil; Ajax-jeugd mogelijk niet in actie

door Jesse ter Haar 33

Bron KNVB

KNVB legt A-categorie amateurvoetbal tijdelijk stil; Ajax-jeugd mogelijk niet in actie

door Jesse ter Haar 33

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De Ajax-jeugd lijkt komend weekend niet in actie te komen, zo blijkt uit berichtgeving van de KNVB. Vanwege de door het kabinet opgelegde coronamaatregelen maken de doorgang van het amateurvoetbal lastig en daarop heeft de voetbalbond besloten de A-categorie voor ten minste één weekend stil te leggen.

Normaal gesproken kunnen de wedstrijden volgens de regels gewoon worden afgewerkt in het weekend, maar het probleem zit hem in de mogelijkheid om te trainen. Vanaf 17.00 uur geldt er immers een avondlockdown en dat betekent dat er na dat tijdstip ook niet meer getraind kan worden.

De grootste reden om de A-categorie wél stil te leggen en de B-categorie niet is het belang van de wedstrijden. Het promoveren of degraderen is van groot belang op het hoogste niveau, terwijl de KNVB de categorie lager ziet als een groep waarbij men vooral graag veel wedstrijden wil spelen.

Wat er na het komende weekend zal gebeuren, is nog afwachten. Woensdag volgt er een kamerdebat, waarvan de uitkomst van groot belang zal zijn voor de eventuele hervatting van de A-categorie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties