Kabinet bevestigt 'avondlockdown': Stadions blijven leeg tot en met 18 december

door NielsOpdam 201

Bron AS, De Telegraaf

Kabinet bevestigt 'avondlockdown': Stadions blijven leeg tot en met 18 december

door NielsOpdam 201

Bron AS, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het demissionaire kabinet voert vanaf aanstaande zondag een 'avondlockdown' in. Hierdoor moet onder andere de amateursport dicht van 17.00 tot 05.00 uur. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jong vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Door de verlenging van de lockdown blijven ook de voetbalstadions langer leeg dan aanvankelijk de bedoeling was.

Hierdoor kunnen amateursporters niet sporten tussen 17.00 en 05.00 uur. 's Avonds trainen of wedstrijden spelen zit er voorlopig niet in voor de amateurvoetballers. Theoretisch gezien zouden er in de weekenden overdag nog wel wedstrijden gespeeld kunnen worden, maar of de KNVB dit gaat doen, is nog niet bekendgemaakt. Wat deze maatregel voor Ajax gaat betekenen, is ook nog niet bekend.

De 'avondlockdown' gaat voor in ieder geval de komende drie weken gelden. Naast de amateursport gaan ook 'niet-essentiële' winkels, de cultuursector, horeca en 'doorstroomlocaties' dicht door de nieuwe maatregel. Alleen levensmiddelenwinkels, zoals supermarkten, mogen tot 20.00 uur openblijven. Daarnaast blijven ook scholen open.

Voetbalstadions blijven leeg tot en met 18 december

Eerder werd al de maatregel ingevoerd dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. In eerste instantie bleven de voetbalstadions tot minimaal 4 december leeg, maar dat is nu opgeschoven tot en met minimaal 18 december. Hierdoor speelt Ajax in een lege Johan Cruijff ArenA tegen Sporting Portugal, AZ, BVV Barendrecht en Fortuna Sittard. De Klassieker tegen Feyenoord lijkt voorlopig in een volle Kuip te kunnen worden afgewerkt, zo schrijft De Telegraaf.

'De nieuwe coronamaatregelen betekenen dat Steven Berghuis op zijn 30e verjaardag voor het eerst weer wordt geconfronteerd met het Feyenoord-legioen na zijn beladen overstap afgelopen zomer naar Ajax', schrijft de krant. 'Als de coronacijfers dat tegen die tijd tenminste toelaten. Op 14 december neemt het kabinet daarover een besluit.'

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij Sparta? Zet in en krijg 9,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties