Klaiber vertrekt definitief bij Ajax en keert terug bij FC Utrecht

door Jesse ter Haar 82

Bron Ajax.nl

Klaiber vertrekt definitief bij Ajax en keert terug bij FC Utrecht

door Jesse ter Haar 82

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Sean Klaiber heeft de deur bij Ajax definitief achter zich dichtgetrokken, zo meldt de club via Ajax.nl. De rechtsback maakt de transfer naar FC Utrecht en keert zodoende terug op het oude nest. De international van Suriname is zodoende een kleine twee jaar weggeweest uit Utrecht.

Ajax brengt geen details naar buiten over de deal met FC Utrecht, maar naar verluidt hoeft de tegenstander van zondag geen transfersom te betalen om het tot medio 2023 lopende contract af te kopen. In oktober 2020 trok Ajax de verdediger voor ruim vier miljoen euro aan en nu maakt hij dus transfervrij de overstap. De Amsterdammers zouden wel een doorverkooppercentage hebben bedongen, mocht FC Utrecht hem in de toekomst nog verkopen aan een andere club.

Klaiber en FC Utrecht werden al enige tijd met elkaar in verband gebracht, maar aanvankelijk leek de transfer niet mee plaats te gaan vinden. Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht, achtte de kans niet lang geleden niet al te groot meer. 'De kans is heel klein. Ajax wil nog steeds een transfersom en als je alles bij elkaar optelt, dan wordt het toch te veel', zei hij toen. Zodoende lijkt de Amsterdamse club wat water bij de wijn te hebben gedaan.

Even later verscheen het nieuws dat Klaiber ook op interesse uit de Championship kon rekenen, maar daar heeft hij uiteindelijk dus niet voor gekozen. Enkele dagen geleden kwam naar buiten dat Klaiber na het afgelopen weekend naar FC Utrecht zou vertrekken en zo liep het dus ook. De inmiddels oud-Ajacied is terug bij de club waarvoor hij al 153 keer in actie kwam.

Klaiber in actie voor Ajax

In dienst van Ajax kwam Klaiber bij lange na niet aan dat aantal wedstrijden. In bijna twee jaar tijd speelde hij 22 officiële duels voor de Amsterdammers, waarvan drie in de Champions League en even zo veel in de Europa League. In de Eredivisie moest hij het met vijftien wedstrijden doen namens Ajax.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.