Kaplan bij wedstrijdselectie Ajax: 'Signaal dat hij dicht tegen selectie van het eerste aanzit'

door Jesse ter Haar 225

Bron Voetbal International

Kaplan bij wedstrijdselectie Ajax: 'Signaal dat hij dicht tegen selectie van het eerste aanzit'

door Jesse ter Haar 225

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ahmetcan Kaplan behoorde woensdag tijdens het restant van RKC Waalwijk - Ajax niet voor niets tot de wedstrijdselectie van de Amsterdammers, zo vertelt John van 't Schip op de persconferentie na afloop. De verdediger had eventueel een rol kunnen spelen, maar bovenal was het een signaal.

De linksbenige centrumverdediger kwam in de zomer van 2022 over van Trabzonspor, maar raakte algauw ernstig geblesseerd. Een lange periode van herstel en revalideren volgde, waarna hij in oktober zijn eerste minuten in een (Jong) Ajax-shirt maakte. Woensdag was hij onderdeel van de wedstrijdselectie van Ajax 1 en daarover komt Van 't Schip - hoewel Kaplan niet inviel - aan het woord. 'Hij heeft inmiddels een aantal wedstrijden in Jong Ajax gespeeld en is sterk in de lucht. Het was ook een signaal dat hij dicht tegen de selectie van het eerste aanzit', vertelt hij - geciteerd door Voetbal International.

RKC Waalwijk - Ajax

Diezelfde trainer benadrukt dat het restant van RKC Waalwijk - Ajax een lastig te benaderen situatie was. 'De eerste bal was al voor hen. Dan zag je gelijk dat ze met vijf man op rij voorin stonden, om die bal te ontvangen en het gevecht aan te gaan. Daar hadden we ze ook op voorbereid, dus ze wisten wat er ging komen. Ik denk dat ze zich daar op een hele goede manier op hebben ingesteld. De enige keer dat ze gevaarlijk werden, was uit een situatie waarin de bal bijna vanaf de achterlijn werd voorgegeven.'

'Aan de andere kant waren de ruimtes een paar keer heel groot en daar hadden wij misschien meer gebruik van kunnen maken', vervolgt de oefenmeester, die zijn ploeg uiteindelijk niet meer zag scoren maar de drie punten wel over de streep getrokken zag worden. 'Het was voor hen alles of niets, daarom was het zo’n gekke wedstrijd.'

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.