Jong Ajax pakt door fraaie gelijkmaker Hlynsson punt bij PEC Zwolle

door BadembaBarrie 560

Bron AS

Jong Ajax pakt door fraaie gelijkmaker Hlynsson punt bij PEC Zwolle

door BadembaBarrie 560

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle gelijkgespeeld. Ondanks een vroege rode kaart was de thuisploeg de hele wedstrijd de gevaarlijkere ploeg. Dat wist het echter niet uit te drukken in de score, waardoor fraaie afstandsgoals van Haris Medunjanin en Kristian Hlynsson een 1-1 eindstand opleverden.

De openingsfase was levendig en het tempo lag hoog. Het eerste wapenfeit was voor Jong Ajax, namens wie Kik Pierie uit een afgeslagen corner in de handen van doelman Jasper Schendelaar schoot. Aan de overzijde was Lennart Thy dichtbij de openingstreffer, maar hij kreeg de teruggetrokken voorzet van Davy van den Berg niet lekker op doel te schieten, waardoor Tom de Graaff kon klemmen.

PEC werd echter wel steeds gevaarlijker, nog binnen de eerste tien minuten kreeg het meerdere grote kansen op de 1-0. Zo wist De Graaff een schot van Thy maar net uit de hoek te houden en was hij vervolgens scherp op de rebound van Dean Huiberts. Dat het nog niet de avond van Thy was, werd enkele minuten later duidelijk, nadat zijn kopbal uit een verre inworp opnieuw een prooi voor De Graaff was.

Zo leek het wachten op de eerste Zwolse treffer, totdat Schendelaar na ruim tien minuten rood kreeg. Miscommunicatie achterin bij PEC stelde Rasmussen in staat om achter een bal aan te rennen waarmee hij één op één met de doelman zou komen. Schendelaar besloot niet af te wachten of zijn verdedigers het op zouden lossen en kwam zelf ver zijn doel uit. Uiteindelijk was Rasmussen eerder bij de bal en Schendelaar dus net te laat om het leerwerk nog te spelen. Hij raakte de spits wel en na eerst protesterende spelers bij zich weg te hebben gestuurd trok scheidsrechter Clay Ruperti de rode kaart.

De man meer situatie zorgde ervoor dat PEC zich meer ingroef en Jong Ajax tot aan de laatste dertig meter meer tijd gaf aan de bal. Het leverde een veldoverwicht op, maar geen stortvloed aan kansen. Veel verder dan een halve volley van Olivier Aertssen kwamen de Amsterdamse beloften eigenlijk niet. Dit terwijl PEC Aan de overzijde naarmate de tijd sinds de rode kaart verstreek zich steeds meer leek te herpakken. Er waren kansen voor Thomas van den Belt en Van den Berg, maar beiden vonden Ajacieden op hun pad.

Aan Zwolse kant was Mike Hauptmeijer de nieuwe doelman en die oogde niet altijd even zeker in zijn verwerking van de pogingen van Jong Ajax. Veel verder dan pogingen van buiten het strafschopgebied kwamen de beloften echter niet en ondanks dat de pogingen van Kian Fitz-Jim en Rasmussen hard en op doel waren, wist Hauptmeijer – hetzij dus met de nodige moeite – de ballen wel uit zijn doel te houden.

Kort voor rust leek Jong Ajax de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd te krijgen. De versnelling ging er even op en Rasmussen leek uit een vlotte aanval vanuit de zestien voor de 0-1 te kunnen tekenen. PEC-aanvoerder Bram van Polen wist dat met een uitstekende ingreep echter te voorkomen. Omdat Kik Pierie op slag van rust leek te schrikken toen de bal op enkele meters van het doel ineens voor zijn voeten kwam, wist hij het leerwerk niet onder controle te krijgen en dus stond het bij rust nog 0-0.

Het eerste kwartier na de onderbreking leverde los van een poging van Medunjanin die net voorlangs ging, niets aan spektakel of amusement op. Het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft sinds de rode kaart voor Schendelaar: Jong Aajx had de bal, maar wist nog geen deukje te slaan in de muur die PEC rond de eigen zestien had opgetrokken. In de omschakeling was PEC nog het gevaarlijkst en de 1-0 na ruim een uur spelen kon dan ook niet geheel onverdiend genoemd worden. Medunjanin legde van een meter of 25 aan voor een schot en zag de bal hard en laag in de korte hoek vliegen.

Ondanks de achterstand ging het tempo bij Jong Ajax nog niet direct omhoog. De ploeg bleef zoeken naar een opening in de Zwolse defensie, maar vond die maar nauwelijks.Het doelgevaar dat wel ontstond, kwam voort uit afvallende ballen – zoals het schot van Rasmussen dat Hauptmeijer kon klemmen – of afstandsschoten – zoals de poging van Pierie die Hauptmeijer nog net over de lat wist te tikken.

Dat de gelijkmaker uit een moment van individuele klasse viel, was dan ook logisch gezien het spelbeeld. Kristian Hlynsson mocht van een vergelijkbare afstand als Medunjanin aanleggen voor een schot. Waar de Zwollenaar hard en laag schoot, opteerde de IJslander voor een hoog en geplaatst schot dat fraai in de verre bovenhoek krulde.

Met de gelijke stand opnieuw op het bord kregen beide ploegen nog goede kansen op de winnende treffer. Zo wist invaller Diyae Jermoumi een ogenschijnlijk kansloze voorzet van Jaydon Banel toch weer terug in te brengen en kon mede-invaller Giovanni van dichtbij koppen. De bal vloog echter rakelings over. Aan de overzijde werd PEC via de invallers gevaarlijk. Zo schoot Thomas Beelen uit een lastige hoek maar net voorlangs en lukte het Chardi Landu vanuit een even lastige hoek niet om De Graaff te passeren.

Aangemoedigd door de duidelijke ‘alles of niets’ boodschap van het publiek dat de hele wedstrijd goed hoorbaar was, ging de thuisploeg in de absolute slotfase nog één keer vol op jacht naar de winnende treffer. Die vond het ook nog bijna nadat Van den Berg in de laatste minuut van de extra tijd vanuit de zestien snoeihard richting de verre hoek schoot. Zijn poging spatte uiteindelijk echter uiteen op de paal, waardoor Jong Ajax een punt pakte waar het niet ontevreden mee mocht zijn.

Opstelling PEC Zwolle:

Schendelaar; Van Polen, Görlich (Hauptmeijer 15'), Medunjanin (Beelen 75'), Bogarde, Van Hintum; Van den Belt, Huiberts (Tutuarima 46'), D. van den Berg; Thy (Gaschili 46'), Vellios (Landu 84')

Wissels PEC Zwolle: 

Hauptmeijer, Kastaneer, Mrkonjic, Guezen, Tutuarima, Gaschili, Taha, Chirino, Kaparos, R. van den Berg, Beelen, Landu

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Fitz-Jim (Jermoumi 55'), Regeer (Vos 46'), Hlynsson; Misehouy (Giovanni 62'), Rasmussen, Banel (Delgado 84').

Wissels Jong Ajax:

Kremers, Jermoumi, Giovanni, Vos, Delgado, Kjaer, Martha.

Doelpunten:

1-0 Haris Medunjanin (62')
1-1 Kristian Hlynsson (80')

Bijzonderheden:

Rode kaart Jasper Schendelaar (13')

Verwacht jij dat Jong Ajax weet te stunten en de drie punten uit Zwolle meeneemt? Zet in en ontvang 5,75 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.