Jong Ajax op laatste speeldag onderuit bij kampioen Heracles Almelo

door BadembaBarrie 445

Bron AS

Jong Ajax op laatste speeldag onderuit bij kampioen Heracles Almelo

door BadembaBarrie 445

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft op de laatste speeldag van het seizoen verloren van Heracles Almelo. Op bezoek in het Erva Asito kwamen de Amsterdamse beloften in het eerste kwartier nog tot enkele goede kansen. Zeker Ar'jany Martha had tot twee keer toe moeten scoren. Scoren lukte Jong Ajax echter niet en Heracles wel twee keer. Daarmee stelde de thuisploeg de titel in de Keuken Kampioen Divisie veilig.

Voor Heracles was het duel de kans om na promotie ook de titel in de Keuken Kampioen Divisie veilig te stellen. De thuisploeg ging dan ook fel van start en kreeg via Isail Azzaoui en Anas Ouahim twee goede mogelijkheden binnen de eerste vijf minuten. Eerstgenoemde kwam tot twee keer toe door over rechts en zocht zijn ploeggenoot met een teruggetrokken bal. Ouahim had het vizier echter niet op scherp, want beide pogingen eindigden relatief kansloos naast het doel van Tom de Graaff.

Jong Ajax leek even geïntimideerd door het felle begin van zowel de thuisploeg als -supporters, maar herpakte zich snel. Via Ar’jany Martha kreeg het zelfs twee uitgelezen kansen op de openingstreffer. Eerst profiteerde de rechtsbuiten van geklungel in de Almelose defensie en kon hij alleen op Michael Brouwer af. De doelman wist de bal richting verre hoek nog net genoeg naar buiten te tikken om de 0-1 te voorkomen.

Als die gemiste kans nog kon worden verklaard door een goede redding van Brouwer, had Martha na een klein kwartier toch echt móeten scoren. Christian Rasmussen gaf hem de bal op een presenteerblaadje en Martha hoefde ogenschijnlijk alleen maar tegen het leerwerk aan te lopen. Toch kwam de aanvaller niet tot een goede poging en tikte hij de bal naast.

Het hoge tempo van het eerste kwartier eiste ogenschijnlijk zijn tol en beide ploegen leken de voet wat van het gaspedaal te halen. Toch pakte Heracles juist in die fase de leiding. Veteraan Samuel Armenteros bleek op 32-jarige leeftijd toch nog over flink wat loopvermogen te beschikken en stak bij een uitbraak het halve veld over met de bal aan de voet. Hij rekende met een simpele kapbeweging af met Olivier Aertssen en werkte de bal rustig in de verre hoek, tot grote vreugde van het Erve Asito.

Het doelpunt deed de verhoudingen op het veld flink in het voordeel van Heracles keren. Waar Jong Ajax in het eerste kwartier nog enkele grote kansen bij elkaar voetbalde, creëerde het na de 1-0 eigenlijk niets meer. Heracles deed het uit open spel eigenlijk niet eens zo heel veel beter, maar werd via het fysieke overwicht wel enkele keren gevaarlijk uit een hoekschop. Zeker Justin Hoogma kreeg geen goede kans op de 2-0, maar al liggend wist hij de bal niet achter De Graaff te krijgen.

De tweede helft ging minder spectaculair van start dan het eerste bedrijf. Heracles had de voorsprong op zak en wist bovendien dat titelconcurrent PEC Zwolle achterstond bij Helmond Sport, dus de nood om een doelpunt te maken was minder hoog. Toch kreeg de thuisploeg wel kansen. Azzaoui schoot uit kansrijke positie bijvoorbeeld rakelings voorlangs en uit een hoekschop kopte Sven Sonnenberg even later net naast. Namens Jong Ajax was de beste kans voor Gabriel Misehouy, die uit een voorzet van Kristian Hlynsson veel tijd en ruimte had om uit te halen. Toch treuzelde de middenvelder te lang en schoot hij uiteindelijk tegen een tegenstander aan.

Het duel kabbelde wat voort en Heracles kreeg enkele aardige kansen. Een kleine twintig minuten voor tijd leverde dat uiteindelijk de 2-0 op. Emil Hansson kwam door over links en De Graaff verwerkte zijn voorzet niet lekker. Lucas Schoofs was bij de tweede paal uiteindelijk zo scherp om de bal binnen te tikken en de voorsprong zo te verdubbelen. In de daaropvolgende feestvreugde belandden er enkele bekertjes net over de boarding op het veld. Van kwade intenties leek geen sprake en er lag ook niks tussen de lijnen, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis zag zich toch genoodzaakt naar de kant te wijzen en de wedstrijd tijdelijk te staken.

Die onderbreking duurde zo’n tien minuten, alvorens het spel weer werd hervat. In eerste instantie gebeurde dat nog in enigszins bedrukte sferen, maar vanaf het eerste moment was duidelijk dat Jong Ajax het Almelose titelfeestje niet meer zou verstoren. Daardoor trok de sfeer al snel weer bij en volgde een laatste kwartier vol gezang in het Erve Asito. De thuisploeg kreeg via onder meer Ouahim nog wel enkele grote mogelijkheden op een uitbreiding van de voorsprong. Scoren lukte niet meer, maar dat mocht de Almelose pret niet drukken. Het eindigde in 2-0 voor de thuisploeg die zich daarmee verzekerde van de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Heracles Almelo:

Brouwer; Rente (Bakboord 77'), Sonnenberg, Hoogma, Roosken; Azzaoui (Wehmeyer 67'), Schoofs, Bruns (Vejinovic 77'), Ouahim, Hansson; Armenteros (Scheperman 67')

Wissels Heracles Almelo:

Cestic, Jalving, Bucker, Sierra, Vejinivoc, Bakboord, Les, Wehmeyer, Scheperman, Van Oorschot, Nankishi, Cicilia

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Hlynsson (Brandes 78'), Vos (Delgado 71'), Misehouy; Martha, Rasmussen, Banel (Idumbo Muzambo 71')

Wissels Jong Ajax:

Kremers, Milovanovic, Brandes, Delgado, Chahid, Idumbo-Muzambo, Setford.

Doelpunten:

1-0 Samuel Armenteros (23')
2-0 Lucas Schoofs (71')

Bijzonderheden:

- Heracles Almelo kan vrijdagavond kampioen worden. De club uit Almelo heeft evenveel punten als nummer twee PEC Zwolle, maar het doelsaldo van Heracles (+59) is iets beter dan dat van PEC Zwolle (+55).

Verpest Jong Ajax het kampioensfeest van Heracles Almelo?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.