Ihattaren debuteert tegen NAC Breda in wedstrijdselectie Jong Ajax

door BadembaBarrie 99

Bron Ajax Showtime

Ihattaren debuteert tegen NAC Breda in wedstrijdselectie Jong Ajax

door BadembaBarrie 99

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren staat voor zijn officiële debuut voor Jong Ajax. De middenvelder annex aanvaller zit vrijdagavond namelijk bij de wedstrijdselectie van de Amsterdamse beloften voor het uitduel met NAC Breda. Het kan voor Ihattaren zijn eerste professionele wedstrijd in bijna een jaar tijd worden.

Het talent maakte voor het laatst minuten in de wedstrijd PSV – FC Groningen op 24 april 2021, toen nog in dienst van de Eindhovenaren. Een blessure en de breed uitgemeten situaties bij PSV en later Juventus en Sampdoria zorgden er in het vervolg voor dat Ihattaren niet meer aan spelen toekwam.

Ihattaren trainde een periode individueel met Gerald Vanenburg om eind januari vervolgens een contract te tekenen in Amsterdam. Ajax huurt hem tot en met 31 december 2022 en heeft daarbij een optie tot koop bedongen. Het talent sloot na ondertekening van zijn contract aan bij Jong Ajax om daar weer wedstrijdfit te worden en hoopt zich via de ploeg van John Heitinga in de kijker te spelen bij het eerste elftal.

Moment van Jong Ajax-debuut lijkt aangebroken

Vanaf eind januari werkte Ihattaren op De Toekomst in zoveel mogelijk rust en stilte toe naar zijn officiële terugkeer. Toen Erik ten Hag half maart aangaf dat de creatieveling nog niet in staat was om op Eredivisie- en Champions League-niveau te rennen, werd dit door velen geïnterpreteerd als een teken dat die terugkeer nog ver weg was. Enkele weken later lijkt het moment dat Ihattaren voor het eerst in het wit-rood-wit te bewonderen valt echter toch aangebroken.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.