Heitinga verrast met opstelling: Wijndal bank, Bassey en Klaassen basis

door BadembaBarrie 163

Bron AS

Heitinga verrast met opstelling: Wijndal bank, Bassey en Klaassen basis

door BadembaBarrie 163

Bron AS

Laatst geüpdatet

John Heitinga stuurt donderdagavond een ietwat gewijzigd elftal het veld op. Calvin Bassey keert terug in de basis en speelt naar verwachting als linker centrale verdediger. Edson Álvarez schuift zodoende een linie vooruit en speelt als zes. Kind van de rekening is echter geen middenvelder, maar Owen Wijndal.

Daardoor lijkt er een formatie te ontstaan die lijkt op die van de tweede helft van de heenwedstrijd tegen FC Union Berlin. Daar speelde Kenneth Taylor als een veredelde linksback en zo lijkt Heitinga het ditmaal vanaf de start aan te willen vliegen. Devyne Rensch en Jurriën Timber completeren de verdediging. Dat Gerónimo Rulli achter hen het doel verdedigt mag geen verrassing heten.

Op het middenveld staat Klaassen er nu dus vanaf de start. Álvarez keert daarbij dus terug naar de nummer zes positie en Steven Berghuis lijkt de aangewezen persoon om zich bij die twee te voegen. Daarin lijkt Klaassen de meest logische keuze als nummer tien en zal Berghuis waarschijnlijk als acht spelen.

De voorhoede blijft zodoende als enige linie ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondag. Mohammed Kudus start in een vrije rol vanaf rechts, Dusan Tadic is de spits van dienst en Steven Bergwijn krijgt dus - zoals uitgesproken - het vertrouwen van Heitinga als linksbuiten.

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Taylor; Klaassen, Álvarez, Berghuis; Kudus, Tadic, Bergwijn

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.