Heitinga kiest voor Wijndal als linksback tegen FC Groningen; Hato start als centrale verdediger

door Wessel Kroon 46

Heitinga kiest voor Wijndal als linksback tegen FC Groningen; Hato start als centrale verdediger

door Wessel Kroon 46

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal start tegen FC Groningen in de basisopstelling. De linksback viel vorig weekend tegen AZ uitstekend in en wordt daarvoor beloond. Dat betekent dat Jorrel Hato in het centrum van de verdediging zal spelen. Daardoor zijn er een aantal verschuivingen in de basisopstelling.

Gerónimo Rulli is, zoals gewoonlijk, de doelman in Groningen. De verdediging wordt gevormd door Devyne Rensch, Jurriën Timber, Jorrel Hato en Owen Wijndal. Hato zal voor het eerst beginnen als centrale verdediger.

Op het middenveld kiest Heitinga voor Edson Álvarez als controleur. Voor hem staan Kenneth Taylor en Dusan Tadic. Tadic zal dus weer achter Brian Brobbey spelen, terwijl Klaassen genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Mohammed Kudus is de rechtsbuiten van dienst. De Ghanees keerde vorige week terug van een blessure en staat vandaag weer in de basis. Aan de linkerkant staat Steven Bergwijn. Brobbey is de spits tegen FC Groningen.

Wat verder nog opvalt is dat Silvano Vos en Francisco Conceição niet op de bank zitten in Groningen. Vos ontbrak al op de trainingsfoto's en ontbreekt dus ook bij de wedstrijd. Naast Vos is Conceição dus ook niet fit genoeg om af te reizen naar het noorden. Steven Berghuis is er ook niet bij in Groningen. Berghuis ontbrak vorig weekend tegen AZ al vanwege een blessure en is daar nog niet van hersteld.

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal; Álvarez, Tadic, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Denk jij dat Ajax en FC Groningen met een gelijke stand gaan rusten en Ajax in de tweede helft wint? Zet in en krijg 4,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.