Fors gewijzigd Ajax O16 hard onderuit, Ajax O15 kampioen na nederlaag PSV

door Jesse ter Haar 46

Bron AS

Fors gewijzigd Ajax O16 hard onderuit, Ajax O15 kampioen na nederlaag PSV

door Jesse ter Haar 46

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 16 is dinsdag hard onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Het betrof echter een flink gewijzigde ploeg, waar een groot gedeelte van Ajax Onder 15 in actie kwam. De Amsterdammers gingen met 0-5 onderuit. Op dezelfde dag ging PSV Onder 15 onderuit, waardoor Ajax Onder 15 zich juist voorjaarskampioen mag noemen.

De wedstrijd begon al slecht voor Ajax O16. Een lage voorzet van Sparta Rotterdam werd voor open doel simpel binnen gewerkt voor de 0-1. Vrijwel meteen hierna viel ook de 0-2. Door uitglijden van Diego Alvarez Perez kon een aanvaller van Sparta Rotterdam zo op de goalie, die hij omspeelde, af en schoot hij de tweede treffer binnen. Aan de andere kant probeerde Sean Steur het van afstand, maar hij schoot op de keeper. Diezelfde Steur kreeg later in de eerste helft een vrije trap te nemen, maar hij wist D’Angelo Lobman, die af probeerde te werken, net niet te bereiken.

Nadat Ajax naliet om in te lopen, deed Sparta Rotterdam het tegenovergestelde. Een gevaarlijke voorzet werd nog verdedigend en ook de rebound werd van de lijn gehaald, maar hierna was er geen houden meer aan: 0-3. Daarmee was het nog niet gedaan, want ook na ruim een halfuur spelen werden de Rotterdammers gevaarlijk. Een korte hoekschop mondde uit in een schot op doel, maar doelman Valentijn van der Velde kon redding brengen. Pharrell Nash zocht namens Ajax O16 de verre hoek nog voor rust, maar hij vond de paal en dus bleef het bij 0-3.

Na rust was de eerste kans weer voor Ajax. Lobman kreeg de bal uit een voorzet en probeerde uit te halen, maar zijn inzet werd gepakt door de goalie. Miguel Joao da Silva schoot de rebound binnen, maar hij stond buitenspel. Even later bracht Nash collega Steur in kansrijke positief, maar hij schoot over. Op het moment dat het wachten was op de aansluitingstreffer echter, viel de 0-4. Een Sparta-speler wist de bal van dichtbij in het dak van het doel te werken. Niet lang hierna kreeg Lobman de kans om de 1-4 te maken. Hij onderschepte de bal en kon gaan schieten, maar hij punterde de bal voorlangs.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd ontstonden er nog kansen voor zowel Ajax als Sparta Rotterdam. Een poging van de uitploeg belandde op de lat, terwijl Luca Scorsolini teamgenoot Ali Sheriff nog een goede kans bood. Laatstgenoemde schoot echter wild over. Waar Ajax het opnieuw naliet om te scoren, ging Sparta Rotterdam er vrolijk mee verder. Na een simpele kaats werd een Sparta-aanvaller in staat gesteld om te scoren: 0-5.

Opstelling Ajax O16:

Van der Velde; Lobman, Luijer, Fränkel, Perez; Enoh, De Koning, Steur; João da Silva, Bergtop, Nash.

Wissels Ajax O16:

Bouchouari, Scorsolini, Van der Aa, Sheriff, Acheampong, El Hani, Haps.

Doelpunten:

0-1 Sparta Rotterdam (2')
0-2 Sparta Rotterdam (3')
0-3 Sparta Rotterdam (29')
0-4 Sparta Rotterdam (52')
0-5 Sparta Rotterdam (67')

Ajax O15 viert kampioenschap

Waar Ajax Onder 16 dinsdag hard onderuitging, was er voor een ander jeugdteam van de Amsterdamse club reden om te feesten. Zonder zelf te spelen werd het immers voorjaarskampioen van Nederland. Concurrent PSV, de club uit Eindhoven, verloor dinsdag namelijk met 2-0 en zodoende zijn de Amsterdammers niet meer in te halen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.