FIFPro: 'Schorsing Onana buitensporig en onevenredig'

door Bart Veenstra 32

FIFPro: 'Schorsing Onana buitensporig en onevenredig'

door Bart Veenstra 32

Laatst geüpdatet

In navolging van de VVCS (de Nederlandse spelersvakbond) heeft nu ook de FIFPro zich uitgesproken over de schorsing van André Onana. De internationale spelersvakbond vindt de schorsing van de Ajax-keeper buitensporig en onevenredig.

In een statement op zijn website laat de FIFPro weten dat het geen systeem accepteert waarin profvoetballers langdurig worden geschorst indien zij hebben aangetoond dat zij niet van plan waren om vals te spelen. De FIFPro heeft eerder al gepleit voor een nieuwe aanpak van de antidopingregels en benadrukte daarbij ook de noodzaak om de huidige regelgeving van een nieuwe structuur te voorzien.

Volgens de FIFPro is het bovendien 'volkomen onbegrijpelijk' dat een speler tijdens een schorsing niet mag trainen met zijn elftal. Die regel zou volgens de FIFPro per direct moeten worden ingetrokken, omdat die regel geen enkele meerwaarde heeft.

Onana is door de UEFA voor liefst twaalf maanden geschorst als gevolg van een dopingovertreding. De doelman van Ajax zag het Lasimac-medicijn, dat de verboden stof furosemide bevat, aan voor een paracetamol. Tijdens de schorsing van twaalf maanden mag Onana tien maanden niet meetrainen bij Ajax en mag hij ook niet worden getraind door een werknemer van Ajax. Ajax en de doelman gaan binnenkort in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Het volledige statement van de FIFPro is hier te lezen.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint van Heracles Almelo? Zet dan in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.