FC Groningen - Ajax wordt dinsdagmiddag zonder publiek uitgespeeld

door Gino Haverkamp 324

Bron Ajax; De Telegraaf

FC Groningen - Ajax wordt dinsdagmiddag zonder publiek uitgespeeld

door Gino Haverkamp 324

Bron Ajax; De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het restant van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt dinsdagmiddag uitgespeeld, zo melden de Amsterdammers via de eigen website. Om 15.00 uur trappen beide teams af in een lege Euroborg.

Dinsdag wordt er nog 81 minuten gevoetbald in Groningen. De eerste negen minuten vonden eigenlijk zondagmiddag plaats, maar in die tijd werd het duel twee keer stilgelegd door scheidsrechter Jeroen Manschot. Beide keren kwam dat doordat supporters van FC Groningen vuurwerk op het veld gooiden. Conform de KNVB-richtlijnen werd besloten om na de tweede staking definitief niet meer verder te voetballen.

Dat de wedstrijd relatief snel, dinsdag dus, weer hervat wordt, komt doordat de KNVB weinig speelruimte heeft binnen het schema. De laatste en één-na-laatste speelrondes van de Eredivisie vinden in de komende twee weekenden plaats en daarin worden alle duels tegelijkertijd gespeeld. Dit wegens beslissingen aan het einde van de competitie. Om die reden moest FC Groningen - Ajax daarvoor plaatsvinden. De KNVB en betrokken partijen hebben zodoende een datum weten te prikken.

Omtrent eventuele gevolgen voor de rotzooi trappende fans is nog niets gecommuniceerd. Naast dat er met vuurwerk werd gegooid, betrad een supporter vlak na de eerste staking het veld om zijn ongenoegen te uiten over het bestuur van de thuisploeg. Hij werd in de kraag gevat door aanwezige stewards.

Ajax zag drie voorstellen afgewezen worden

Het duel dinsdagmiddag uit te spelen behoorde niet tot één van de voorkeuren van Ajax. Volgens De Telegraaf stelden de Amsterdammers voor om, wegens sportieve belangen, het duel uit te spelen met een leeggeveegd vak of met een helemaal leeg stadion. De lokale driehoek was het er echter mee oneens. Ook was het tegen het idee van Ajax om de wedstrijd maandagochtend uit te spelen. De onttroonde landskampioen stelde dit voor, zodat het niet op en neer hoeft te reizen naar Groningen en in plaats daarvan in een hotel kon overnachten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.