'Familie Nouri en Ajax akkoord over schadevergoeding'

door NielsOpdam 133

Bron NOS

'Familie Nouri en Ajax akkoord over schadevergoeding'

door NielsOpdam 133

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ajax en de familie Nouri hebben een overeenstemming bereikt over een schadevergoeding, zo schrijft de NOS zondagmiddag. Hierdoor is de arbitragezaak van de baan. Nouri stortte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.

Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende dat de behandeling op het veld tekort heeft geschoten, waardoor Nouri ernstige en blijvende hersenschade opliep. Beide partijen kwamen echter niet tot een akkoord over een schadevergoedingsregeling. Lange tijd leek het erop dat een arbitragezaak duidelijkheid moest geven.

In januari van dit jaar spande de familie die zaak aan, nadat er geen akkoord kwam met Ajax. In oktober zou deze zaak moeten dienen, maar dat is voorkomen door de overeenkomst. 'Het betreft de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. Het bedrag waarover een overeenstemming is bereikt zal niet bekend worden gemaakt', schrijft de NOS.

'Neurologische situatie Nouri onveranderd'

Volgens het medium is de neurologische situatie van Nouri onveranderd. Het gaat wel beter met hem sinds hij thuis wordt verzorgd. Zijn verzorging is nog altijd intensief. Nouri kan zijn emoties laten zien (lachen en huilen) en hij kan communiceren met gezichtsuitdrukkingen, schrijft de NOS.

Lees meer over: