Dit zijn de nieuwe selecties van Ajax O16 en Ajax O15

door Thijs Zwagerman 26

Dit zijn de nieuwe selecties van Ajax O16 en Ajax O15

door Thijs Zwagerman 26

Laatst geüpdatet

Na een seizoen waarin er nauwelijks competitiewedstrijden konden worden gespeeld, gaan de jeugdelftallen van Ajax begin augustus weer ouderwets los. Wij stellen de nieuwe jeugdteams aan je voor, met vandaag: Ajax O16 en Ajax O15.

Ajax O16

Bij Ajax O16 krijgt Dennis van IJssel komend seizoen voor het eerst de leiding over een Ajax-jeugdteam. De trainer was sinds de zomer van 2019 actief als de assistent-trainer van John Heitinga bij het hoogste jeugdteam van Ajax. Van den IJssel wordt door de Amsterdamse club nu beloond voor de ontwikkeling die hij in de rol van assistent-trainer heeft doorgemaakt.

Bij Ajax O16 stuit Van den IJssel op twee nieuwe gezichten. Doelman Freek Entius is overgekomen van amateurclub AFC’34. Kayden Wolff, een behendige aanvaller en tevens jeugdinternational, verruilde FC Volendam voor Ajax O16. Uit de onderstaande selectie kloppen met name linksback Yasser El Aissati en middenvelder Avery Appiah momenteel zelfs al op de deur bij Ajax O17. In de besloten oefenwedstrijden die de O17 de afgelopen weken afwerkte, was het duo uit de O16 regelmatig van de partij bij hun één jaar oudere clubgenoten. El Aissati kwam in de zomer van 2019 over van Koninklijke HFC, Appiah verruilde een jaar later Feyenoord voor Ajax.

Selectie Ajax O16 2021/2022:

Freek Entius

Timo Schreuder

Luc van der Graaf
Yasser El Aissati
Joey de Ruijter
Precious Ugwu
Ewout Moester
Dies Janse

Mex Winters
Ryan van de Pavert
Bram van Esveld
Tijn Peters
Zakaria Ouazane
Oliver Koster
Radmehr Gozardanabakhsh
Avery Appiah

Kayden Wolff
Giandro Sambo
Don-Delaiah O’Niel
Don-Angelo Konadu
Daniel Jordan

Ajax O15

Bij Ajax O15 staat komend seizoen opnieuw Mischa Salden aan het roer. De oefenmeester, zelf oud-prof van onder meer Telstar en FC Volendam, krijgt te maken met een mooie selectie. De spelers van het nieuwe Ajax O15 zijn bovendien geen vreemden van elkaar: allemaal speelden ze het afgelopen seizoen al in de O14 van Ajax.

Een opvallende verschijning in de selectie van Ajax O15 is Bashan Enoh, de zoon van oud-Ajacied Eyong Enoh. Bashan speelde in het verleden ook in de jeugdopleiding van Arsenal. Kort na zijn terugkeer in Nederland veroverde het talent een plekje in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij inmiddels alweer jaren actief is.

In de huidige selectie is verder op papier nog geen plaats voor Ajax O14-talenten Levi Acheampong, Emre Ünüvar (broertje van Naci) en Sesynjio Tilborg. Het drietal profileert zich echter uitstekend en drukt de laatste tijd ook in oefenwedstrijden van Ajax O15 zijn stempel. Grote kans dat we deze talenten op korte termijn daarom alsnog bij Ajax O15 zullen zien.

Selectie Ajax O15 2021/2022:

Valentijn van der Velde

Mylo van der Lans
Jahyendrow Amour
Luuk Beekman
Aaron Bouwman
Janairo Concincion
Aymean El Hani
Bashan Enoh
Ihab Guermat
Maarten IJsselstein
Thomas Janssen
Lucas Jetten
Jinairo Johnson
Rick Luijer
Lyfe Oldenstam
Juwensley Onstein
Haniël Pereira da Gama
Sanyika Puljhun
Sven Scheringa
Luca Scorsolini
Jonas Veltman
Nick de Koning

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.