De Boer niet langer bondscoach van het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 131

Bron KNVB

De Boer niet langer bondscoach van het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 131

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Frank de Boer is niet langer in dienst als bondscoach van het Nederlands elftal, zo bevestigt de KNVB dinsdagmiddag. In de groepsapp van Oranje zou de mededeling inmiddels al gedaan zijn en ook de voetbalbond maakt het wereldkundig.

Zodoende komt er na tien maanden een einde aan het dienstverband van de trainer bij de KNVB. Hij volgde Ronald Koeman op toen hij naar FC Barcelona vertrok, maar dat werd geen succesverhaal. Er ontstond onrust omtrent gemaakte keuzes en de uitschakeling op het EK kost hem zijn baan.

Tijdens de groepsfase van het EK ontstond er nog nationaal optimisme. De kritiek van de buitenwacht zwakte wat af. Na de 0-2 nederlaag tegen Tsjechië echter, keerde het weer 180 graden en kreeg hij alle kritiek te verduren.

Overigens komt de beëindiging van de arbeidsovereenkomst min of meer van twee kanten. Al voor het gesprek met Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma had De Boer besloten niet verder te gaan. Bovendien behaalde hij de doelstellingen die in het contract stonden niet, want de bedoeling was het behalen van minimaal de kwartfinale op het EK.

'Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen', zo reageert De Boer op zijn ontslag. 'Die druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie.'

Helpt topschutter Kane de licht favoriete Britten langs de Duitsers?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.