Brobbey en Rulli starten bij Ajax; van griep herstelde Ajacieden terug bij selectie

door Jesse ter Haar 55

Bron AS

Brobbey en Rulli starten bij Ajax; van griep herstelde Ajacieden terug bij selectie

door Jesse ter Haar 55

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is tijdens Ajax - FC Twente 'gewoon' de spits van de Amsterdammers. De spits raakte tijdens de uitwedstrijd tegen NEC nog geblesseerd aan zijn schouder, vervolgens liet hij de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch aan zich voorbijgaan, maar in de eigen Johan Cruijff ArenA is hij weer van de partij. Tegelijkertijd keren de van griep herstelde Ajacieden terug in de selectie.

Het gaat daarbij om Jurriën Timber, Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Steven Berghuis. Vooral laatstgenoemde zou flink ziek zijn geweest. Van de vijf genoemde Ajacieden nemen alleen Timber en Álvarez zaterdagavond plaats in de basis. Kudus, Bergwijn en Berghuis mogen tegen FC Twente hopen op een invalbeurt. Een week later zullen zij hopen fitter te zijn voor De Klassieker.

Onder de lat maakt Gerónimo Rulli zijn Eredivisie-debuut. Hij keepte tegen FC Den Bosch al, maar tijdens de uitwedstrijd tegen NEC van vorige week was hij nog niet speelgerechtigd. Zodoende stond Remko Pasveer toen nog op doel. De backs van zaterdag zijn Jorge Sánchez en Calvin Bassey, terwijl Devyne Rensch en Timber het hart van de defensie zullen vormen.

Op het middenveld vinden er weinig verrassingen plaats. Álvarez was er tegen FC Den Bosch niet bij, maar zal tegen FC Twente weer Ajax' meest verdedigend ingestelde middenvelder zijn. Kenneth Taylor zal naast hem zorgen voor de creativiteit in de opbouw, terwijl Davy Klaassen - Mister 1-0 - de meest offensief ingestelde middenvelder is.

In de voorhoede is Brobbey fit genoeg om in de spits plaats te nemen. Zijn schouderblessure bleek minder ernstig dan verwacht en dus heeft hij maar één wedstrijd - die tegen FC Den Bosch - moeten missen. Francisco Conceição en Dusan Tadić zijn zaterdagavond de vleugelspelers van Ajax. De wedstrijd Ajax - FC Twente wordt om 21.00 uur afgetrapt.

Opstelling Ajax:

Rulli; Sánchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Klaassen, Taylor; Conceição, Brobbey, Tadić.

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Pasveer, Wijndal, Bergwijn, Lucca, Kudus, Berghuis, Regeer, Fitz-Jim, Rasmussen, Aertssen, Hato.

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.