Brobbey prijst conditietrainer Schoenmaker voor fitheid: 'Samen met hem hard getraind'

door BadembaBarrie 35

Bron Ajax Showtime

Brobbey prijst conditietrainer Schoenmaker voor fitheid: 'Samen met hem hard getraind'

door BadembaBarrie 35

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey heeft bij de verklaring voor zijn fitheid van dit seizoen nadrukkelijk oog voor Alessandro Schoenmaker. De conditietrainer van Ajax heeft volgens Brobbey een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding op het huidige seizoen, zo vertelt de spits op de persconferentie na afloop van de overwinning op NEC. Daar gaat Brobbey tevens in op zijn rol in het aanvalsspel van zijn club en op concullega Chuba Akpom.

Brobbey is geblesseerd geweest en werd tegen NEC na 66 minuten vervangen door Akpom. ‘Nee’, is echter zijn kort doch krachtige antwoord als hem wordt gevraagd of hij ergens last van had. Dat sluit aan op het beeld dat de spits dit seizoen fitter dan ooit oogt. ‘Dat komt omdat ik de voorbereiding heel goed ben uitgekomen’, vertelt Brobbey, die daarbij oog heeft voor één man in het bijzonder. ‘Ik heb samen met Alessandro Schoenmaker (conditietrainer Ajax, red.) hard getraind.’

Brobbey oogt niet alleen fitter dan ooit, de cijfers onderschrijven dat beeld ook. Tot dit seizoen maakte de man van de assist op de 0-1 tegen NEC in totaal slechts vier keer de negentig minuten vol in het shirt van Ajax 1. Dit seizoen staat de teller al op tien duels. De wedstrijd in Nijmegen was bovendien pas de derde keer dat Brobbey de zeventigste minuut van een wedstrijd waarin hij meedeed niet haalde. De wedstrijd tegen Vitesse van een week eerder was de eerste die hij deze jaargang miste.

Te belangrijk?

Zo is Brobbey mede door zijn fitheid uitgegroeid tot een cruciale speler voor Ajax. Toch klinkt er ook kritiek, want Ajax zou te afhankelijk zijn van Brobbey en te weinig buiten hem om creëren. ‘Wie zegt dat?’, vraagt Brobbey in eerste instantie, als hem dat voorgelegd wordt. ‘Ik heb daar eigenlijk niets op te zeggen’, is vervolgens zijn antwoord, na enkele seconden nadenken. ‘Ik ben een spits en spitsen worden nu eenmaal vaak gebruikt, dus ja…’, laat de spits op ietwat cryptische wijze blijken zich niet in de kritiek te kunnen vinden.

Samenwerking met Akpom

Akpom dan tot slot. De man die door velen gezien werd als Brobbeys nieuwe concurrent in de spits. De supersub van de afgelopen weken verving Brobbey tegen NEC inderdaad in de punt, maar de twee stonden ook al meermaals tegelijkertijd op het veld. Een samenwerking waar, in navolging van Akpom, ook Brobbey zich nu positief over uitlaat. ‘Hij (Akpom, red.) kan zowel op “negen” als op “tien” spelen. Als we samen zouden spelen, zouden we denk ik een goede connectie hebben.’

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.