Brobbey meldt zich wegens blessure af voor Jong Oranje

door Roemer Smid 142

Bron Ajax.nl

Brobbey meldt zich wegens blessure af voor Jong Oranje

door Roemer Smid 142

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is afgehaakt bij Jong Oranje, zo maakt Ajax bekend via de eigen website. De spits heeft een blessure opgelopen in het duel met Fortuna Sittard en blijft zodoende in Amsterdam om aan zijn herstel te werken.

De aanvaller van Ajax mist zodoende twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 8 september is Moldavië Onder 21 de tegenstander van Jong Oranje, terwijl op dinsdag 12 september de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië de tegenstander zijn.

Het 21-jarige talent kwam dit seizoen tot nu toe tot twee goals in vijf wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. In Jong Oranje kwam Brobbey tot nu toe tot zeventien interlands, waarin hij goed was voor negen goals in het oranje.

Naast zijn herstel kan Brobbey zich gaan richten op de komende periode met Ajax. De club trok in de afgelopen transferperiode twaalf spelers aan en nu moet er een geheel van worden gemaakt. Tegen Fortuna Sittard kwamen de Amsterdammers niet verder dan 0-0, terwijl er na de interlandperiode een zwaar programma te wachten staat. Binnen een week zijn FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord de tegenstanders.

Ajacieden in Jong Oranje

Ondanks de absentie van Brobbey is Ajax nog altijd goed vertegenwoordigd bij Jong Oranje. Er gaan vijf Ajacieden mee met bondscoach Michael Reiziger, te weten: Jorrel Hato, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine, Kenneth Taylor en de aan NEC verhuurde Youri Baas.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.