Brobbey keert terug in basiself Ajax voor return tegen Aston Villa

door Jon van Dam 104

Brobbey keert terug in basiself Ajax voor return tegen Aston Villa

door Jon van Dam 104

Ajax begint met Brian Brobbey in de basis aan het uitduel met Aston Villa in de Conference League. De sterke spits begon afgelopen zondag op de bank tegen Fortuna Sittard, al moest hij in de tweede helft toch invallen. Zijn basisplaats gaat ten koste van Chuba Akpom.

Op doel bij Ajax staat uiteraard Diant Ramaj. De Duitse keeper is sinds de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter niet meer weg te denken onder de lat. Ook nu de twee keepers weer fit zijn krijgt Ramaj steevast de voorkeur van John van 't Schip. Tristan Gooijer ontving in de heenwedstrijd tegen Aston Villa een rode kaart (2x geel, red.). Vanwege zijn schorsing zal Devyne Rensch - die op zijn beurt geschorst was tegen Fortuna Sittard - als rechtervleugelverdediger komen te spelen. Borna Sosa zal de wingback aan de linkerkant zijn, terwijl het centrum wordt gevormd door Josip Šutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato.

Geen verrassingen op het middenveld bij Ajax

Op het middenveld kiest Van 't Schip voor dezelfde namen als afgelopen zondag. Jordan Henderson en Sivert Mannsverk zullen als defensief blok de balans proberen te bewaken op het middenrif van de Amsterdammers. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zullen hoger op het veld te bewonderen zijn. Dat lukte de eerstgenoemde ook al afgelopen zondag, toen hij de 1-0 tegen Fortuna Sittard voor zijn rekening nam.

In de spits keert Brobbey terug in de basisopstelling van Ajax. De topscorer van Ajax voelde zich zondag niet okselfris en begon daardoor op de bank tegen de Limburgse club. Donderdagavond vervangt hij collega Akpom in de punt van de aanval en zal hij het aanspeelpunt zijn bij Ajax. Het duel tussen Aston Villa en Ajax wordt om 21.00 uur afgetrapt op Villa Park.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Hlynsson, Taylor; Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.