Brobbey, Hato en Rensch op scherp bij Ajax in aanloop naar tweeluik met Aston Villa

door Bart Veenstra 35

Bron Ajax Showtime

Brobbey, Hato en Rensch op scherp bij Ajax in aanloop naar tweeluik met Aston Villa

door Bart Veenstra 35

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-spelers Brian Brobbey, Jorrel Hato en Devyne Rensch zullen in het heenduel met Aston Villa waken voor een gele kaart. Het drietal van de Amsterdamse club is bij een volgende gele kaart in de Conference League namelijk geschorst. Zodoende lopen zij het risico voor de return van volgende week in Birmingham geschorst te zijn.

In het Europese voetbal wordt een speler geschorst vanaf zijn derde gele kaart. De teller is ingegaan bij aanvang van de groepsfase. Daarna volgt een schorsing vanaf de vijfde, zevende, negende, etc. gele kaart. Ajax speelde in de groepsfase van de Europa League. De gele kaarten uit die groepsfase zijn meegenomen naar de Conference League. De gele kaarten vervallen pas ná het spelen van de kwartfinales.

In de tussenronde van de Conference League speelde Ajax tegen FK Bodø/Glimt. In de thuiswedstrijd kregen Tristan Gooijer en Jordan Henderson een gele kaart. Voor het tweetal zijn er geen zorgen: voor beide spelers was het pas hun eerste gele kaart van dit seizoen. In het uitduel met de Noren kregen Rensch en Ramaj een gele kaart. Voor Ramaj was het zijn eerste, maar voor Rensch zijn tweede en zodoende staat hij nu op scherp.

Šutalo geschorst na Ajax' derde rode kaart van het Europese seizoen

In de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt kreeg Ajax nog een kaart met een dit Europese seizoen bekende kleur te zien: de rode. Josip Šutalo kreeg na het (licht) neerhalen van een doorgebroken speler een rode kaart, waardoor Ajax vlak na rust al met tien man kwam te staan. Eerder in het toernooi kregen ook Steven Berghuis (direct rood tegen Olympique Marseille) en Silvano Vos (twee keer geel tegen Olympique Marseille) een rode kaart. Zodoende pakte Ajax dit Europese seizoen al drie rode kaarten.

Gele kaarten Europees seizoen

Brian Brobbey: 2
Josip Šutalo: 2
Jorrel Hato: 2
Devyne Rensch: 2
Steven Berghuis: 1
Kenneth Taylor: 1
Kristian Hlynsson: 1
Borna Sosa: 1
Tristan Gooijer: 1
Jordan Henderson: 1
Diant Ramaj: 1
Silvano Vos: 2*

*Silvano Vos pakte twee keer geel in één wedstrijd, waardoor dit hem een rode kaart opleverde. Hij is hier al geschorst voor geweest, waardoor voor hem de teller nu op nul gele kaarten staat.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.