Branie: 'Tijd voor introspectie, morele bezinning en koersbepaling bij Ajax'

door Thijs Zwagerman 158

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Tijd voor introspectie, morele bezinning en koersbepaling bij Ajax'

door Thijs Zwagerman 158

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax eindigt het seizoen als de nummer drie van Nederland en gaat de play-offs van de Europa League spelen. Een mislukt seizoen is ten einde. Nog één keer napraten in Ajaxpodcast Branie. Daarna kan de zomer van evaulatie, introspectie, bezinning én koersbepaling beginnen.

Aan tafel bij presentator Menno Pot zitten Ajax Showtimeredacteur Thijs Zwagerman en een speciale gast, oer-Ajacied David Endt, die een vurig pleidooi houdt voor morele bezinning bij Ajax. "Het afscheid van Daley Blind, het niet huldigen van de Ajax Vrouwen, de agressie en het wangedrag op het veld... In heel veel opzichten heeft Ajax dit seizoen niet uitgestraald wat Ajax hoort uit te stralen: allure, klasse en sportiviteit. Daar moet echt over worden nagedacht."

Over het elftal ook. Thijs Zwagerman zag hoe Ajax in Enschede de aftrap voor de tweede helft mocht nemen, maar binnen 22 seconden de 1-1 om de oren kreeg. "Dat moment, daar zat het verhaal van dit seizoen wel zo'n beetje in: slecht spelen, tóch op 0-1 komen, het zó weggeven en dan geen veerkracht en vertrouwen kunnen vinden om te herpakken."

Endt, Zwagerman en Pot samen aan een tafel: dat is geen toeval. Ze zijn de auteurs van het traditionele Ajax Jaarboek, dat de komende weken wordt afgerond. Een Jaarboek over zo'n slecht seizoen... "Natúúrlijk! Je kunt geen reeks van 31 jaarboeken hebben waarin de mindere seizoenen ontbreken," zegt Endt. "Het was een slecht, maar ook heel erg interessant jaar, waarin veel mis ging, maar toch ook momenten waren waarop het anders had kunnen lopen. Belangrijk om dat te boekstaven." Branie geeft bovendien twee Ajax Jaarboeken weg aan luisteraars.

Ajax begint aan de zomerstop. Branie ook, om in augustus met frisse moed te hervatten: de eerste podcast van het nieuwe seizoen verschijnt op maandag 14 augustus!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.