Bergkamp: 'Op geen enkele manier mag teneur zijn dat ik ook maar ergens naar solliciteer'

door Bart Veenstra 190

Bron De Telegraaf

Bergkamp: 'Op geen enkele manier mag teneur zijn dat ik ook maar ergens naar solliciteer'

door Bart Veenstra 190

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dennis Bergkamp wil met zijn uitgebreide interview in De Telegraaf niet de indruk wekken dat hij klaar staat om weer bij Ajax aan de slag te gaan. De club verkeert dit seizoen in zwaar weer en zou de hulp van het clubicoon mogelijk goed kunnen gebruiken, maar of het ervan komt, is nog maar de vraag.

'Daar kan ik nu al "nee" op zeggen. Op geen enkele manier mag de teneur zijn dat ik ook maar ergens naar solliciteer', zegt Bergkamp er zelf over. 'Ik heb het kunstje een keer gedaan, vond het heel interessant, maar heel intensief. Ik heb het gevoel dat het alleen weer goed kan komen met een bepaalde stroming, waar iedereen weer achter gaat staan', aldus de voormalig topvoetballer.

'Worden mij vragen gesteld over Ajax'

Bergkamp geeft in het interview met De Telegraaf aan dat hij openstaat voor een nieuwe functie in de voetballerij, terwijl hij zich ook uitsprak over het beleid van Ajax in de afgelopen periode. 'Er worden mij vragen gesteld over Ajax. Ik zou ook nooit natrappen of de indruk willen wekken dat ik dingen beter weet. Ik spreek vooral vanuit wat er destijds onder aanvoering van Johan is gebeurd, de jaren erna en wat ik nu weer zie gebeuren.'

Volgens Bergkamp zijn er veel vergelijkingen te maken met de vorige mindere periode bij Ajax. 'Destijds was een radicaal plan nodig, wat bekend werd als de revolutie. Het hoeft niet weer een revolutie te zijn. Maar in de praktijk blijkt uiteindelijk dat die ex-voetballers er behoorlijk verstand van hebben.'

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Wedden dat Ajax wint van Sparta? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.