Berghuis sprak met Wijnaldum over gevoelige transfer: 'Als ze een ander kunnen halen, doen ze het ook'

door Bas Velzel 33

Bron Algemeen Dagblad

Berghuis sprak met Wijnaldum over gevoelige transfer: 'Als ze een ander kunnen halen, doen ze het ook'

door Bas Velzel 33

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis keert zondagavond voor de tweede keer dit seizoen terug in De Kuip. De oud-speler van Feyenoord gaat met Ajax op jacht naar de KNVB Beker tegen PSV. De Eindhovenaren wilden hem in 2019 al uit Rotterdam weglokken.

In de zomer van 2019 klopten de Eindhovenaren aan bij de Rotterdammers voor de diensten van Berghuis. 'Het was een serieuze optie. PSV speelde Champions League. Ik dacht dat ik via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken', vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. Afgelopen zomer probeerde PSV weer Berghuis naar Eindhoven te krijgen, maar de aanvaller koos voor Ajax.

'Ik besloot dat ik naar Ajax wilde, mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League. Met PSV is het niet meer tot een gesprek gekomen', aldus Berghuis. Over de gevoelige transfer van Feyenoord naar Ajax sprak hij met Georginio Wijnaldum, die zelf een transfer van Feyenoord naar PSV maakte. 'Hij zei: "Als ze een ander voor jou kunnen halen, doen clubs het óók." Zo werkt het gewoon. Een carrière is kort. Keuzes zijn cruciaal. Als supporter kun je twintig jaar op de tribune zitten bij een club voor er Champions League-voetbal voorbijkomt. Die tijd heeft een speler niet.'

Vertrouwen van Ten Hag

Bij Ajax kent Berghuis qua positie een grotere verandering dan in de afgelopen vijf jaar, zo beaamt hij zelf. In Amsterdam is zijn vaste plek de nummer tien positie geworden. Ook vertelt hij dat hij een mentale ontwikkeling heeft gemaakt bij de club. Belangrijk hierin was een gesprek met Erik ten Hag in het vliegtuig onderweg naar het eerste duel in de Champions League. 'Ik had één wedstrijd op tien gespeeld. De trainer riep me bij zich en zei dat ik zou gaan starten. Met beelden erbij namen we tijdens de vlucht mijn rol door. Niemand had me ooit echt op tien gezet, een positie met veel verantwoordelijkheid. Ten Hag durfde het "gewoon" aan. Dat blijk van vertrouwen heb ik zeer gewaardeerd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.